2014-02-01 t/m 23 Expositie 3.0 Roxanne Swan, Eva Sanders-Jonsson en Kees van Cappellen 1 t/m 23-02-2014

2.Eva Sanders2 Etalagebenen.2    2.Kees van Cappellen.2   2.Swan Roxanne- heaven.2
Eva Sanders-Jonsson: Etalagebenen      Kees van Cappellen        Roxanne Swan: Heaven

Het eigenzinnig trio Kees van Cappellen, Eva Sanders Jonsson en Roxanne Swan staat borg voor een zeer uitdagende en interessante expositie in ’t Oude Raadhuis te Beek en Donk.

De deuren gaan los op zaterdag 1 februari. De expositie is de hele maand februari te bezoeken op iedere zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.  Op zondag 2 februari  is er om 15.00 uur een feestelijk samenzijn met de kunstenaars en een muzikale noot + nootjes !  Iedereen is welkom ! Adres:  Heuvelplein 8, Beek en Donk.

Wat gaat u ervaren?  Een mix aan schilderstijlen en een mix aan beelden.

De schilderijen van Eva Sanders Jonsson zijn vertellend van aard. Haar kleurenpalet is indringend sfeervol en omkleedt de afgebeelde taferelen in vaak omfloerst diffuus licht. Qua thematiek heeft ze een breed repertoire. Ze vertelt over de mens, het landschap, de zee en bijzondere gelegenheden waarbij ze vaak kundig speelt met het schaduwspel. Haar stijl is impressionistisch en wordt vaak aangevuld met een snufje abstractie. Ze werkt vlakmatig, vooral met olieverf op doek. Waarnemend snelle ruwe impressies schilderen is één van haar sterkste kanten.

Kees van Cappellen is een beeld bouwer. Zijn beelden ontstaan grotendeels uit het samenstellen van oude materialen welke een nieuw leven worden ingeblazen. Zijn voorkeur gaat uit naar werken met oud hout, oude metalen en ‘gevonden voorwerpen’.  Hij houdt zich minder bezig met mooi of lelijk.  Zijn eindresultaat beweegt naar een unieke beeldspraak. De kunstenaar die door zijn beeld met u,  de aanschouwer, in gesprek komt.

Roxanne Swan schildert met acryl en verwerkt mixed media in haar schilderijen. Ze werkt vanuit een eerste spontane kleurenopzet welke nog niets zegt over de richting waarin ze verder gaat.  Op deze onderlaag brengt ze nieuwe lagen verf of materie aan en wacht het moment af dat het schilderij haar een keuze afdwingt. Een lastig proces omdat zowel toeval als sturing hierin hand en hand gaan.  Het eindresultaat wordt vaak een abstract geheel waarin zijzelf een herkenning ziet van de ontmoetingen die ze met haar omgeving heeft. In de meer figuratieve uitingen integreert ze de ingrepen die de mens in de natuur aanbrengt. Niet als protest maar als een onontkoombaar gegeven.

Meer informatie over de kunstenaars kunt u vinden op

Eva Sanders Jonsson     : www.ateliernuenen.nl/kunstenaar/eva-sanders-jonsson/

Kees van Cappellen       : www.vancap.exto.nl

Roxanne Swan               : www.roxanneswan.nl; www.ateliernuenen.nl