Scholenbezoek KunstLeuk!

Project Kunstleuk nodigt leerkrachten met hun schollieren uit om te komen kijken en om kunst te beleven.De kinderen krijgen een korte presentatie van de kunstenaar, bekijken de expositie én er is een korte workshop voor de kinderen.

Wilt u met uw school/groep de kunst exposities in ’t Oude Raadhuis bezoeken?
U kunt zich hier aanmelden


Juni 2022:
Hurk Keramiekgroep
Wat heb je toch veel soorten keramiek, zo had ieder zijn eigen favoriet.
Hennie liet verschillende spectaculaire stooktechnieken zien; Raku stoken. En daarna moeten de kinderen zelf een potje maken of zomaar iets wat tussen je handen ontstond.
Hennie gaat alle potjes bakken en dan krijgen de kinderen straks een eigen gebakken potje mee naar huis.


Mei 2022:
Olaf Sijmens en Petra van de Vorst
Na het zien van de expositie mochten de kinderen zelf een sierraad maken.Van speksteen konden ze een mooie steen, vijlen, schuren, polijsten. Kijk maar eens wat een mooie kunstwerkjes ze gemaakt hebben.
Van Petra kregen de kinderen leuke tips over hoe je een portret schilderd. En hoe de neus? want die is altijd zo moeilijk.


April 2022: 
Iris Schreven
Geïnspireerd door de schilderijen van Iris, waarin ze heel veel dingen zagen, gingen de kinderen zelf aan de slag. Met allerlei materialen werd het lentegevoel op papier gezet, geplakt, geschilderd, gekrijt. En wat zie je allemaal als je het blaadje een kwartslag draait?


maart 2022: 
Jacobine Bekkers
Jacobine kon toveren met haar hoeden. Sommige hoeden konden op zoveel verschillende manieren veranderd worden. Dat was wel heel leuk om te zien. De kinderen gaven de hoeden de meest fantastische namen: Vleermuisprinses | Ridder | Pauw. En sommige hoeden mochten ze passen.