Scholenbezoek KunstLeuk!

Project Kunstleuk nodigt leerkrachten met hun schollieren uit om te komen kijken en om kunst te beleven.De kinderen krijgen een korte presentatie van de kunstenaar, bekijken de expositie én er is een korte workshop voor de kinderen.

Wilt u met uw school/groep de kunst exposities in ’t Oude Raadhuis bezoeken?
U kunt zich hier aanmelden


Juli 2023:
Nel Donkers

Europa, de euro, lino, vlaggen, Henk de Velde, zeevaart;
Dit alles kwam langs bij het scholenbezoek in ’t Oude Raadhuis met Nel Donkers. Ze vertelde heel inspirerend over Europa en de munteenheid en over hoe het werkt met de communicatie op zee in vroegere tijden.

“Europa en de zeeman”verwerkt in haar kunstwerken.

Fascinatie voor het enorme grote kunstwerk.
Vlaggentaal waarmee de kinderen zelf mee konden werken.


Maart 2023:
Anita Roijackers

De kinderen uit groep 3 en 4 van de Muldershof schilderden allemaal “het mooiste visje van de zee”.
Anita gaf de kinderen een schildersdoek waarop de oceaan geschilderd is. De kinderen mochten in deze oceaan alles schilderen wat in je in de zee kon zien. Er zijn prachtige oceanen vol kleurige visjes, diertjes, schelpen, zeewier, etc ontstaan. Met glitters✨


Februari 2023:
Anita van Hout
Wat is een Monoprint?
De kinderen uit groep 6 van de Muldershof weten nu wat een Monoprint is. Anita heeft het de kinderen superleuk uitgelegd. Daarna heeft ook iedereen met veel enthousiasme een eigen monoprint mogen maken. De allereerste keer een monoprint en wat een prachtige resultaten.


Januari 2023:
Catharina Janssen
Groep 4 van ’t Klokhuis was deze ochtend op bezoek in ’t Oude Raadhuis en hebben de schilderijen van Catharina bewonderd. Vooral haar portretten, want die mochten ze naderhand ook zelf maken. De kinderen zaten tegenover elkaar en mochten steeds 1 minuut goed kijken naar het gezicht van de ander. Daarna tekenden ze het portret. Steeds in fases. Let op: de ogen zitten in het midden van het gezicht.


Oktober 2022:
Rein van Uden en Gerard Hendriks
We zijn in Laarbeek weer een paar aquarellisten rijker!
De kinderen uit groep 8 van De Raagten en Muldershof waren op bezoek bij KUNSTleuk! in ’t Oude Raadhuis.
Rein van Uden verteld gepassioneerd over de geschiedenis van het aquarelleren en hoe anders is aquarel schilderen vergeleken met het schilderen met olieverf of acryl.
En dan mag je het zelf ook uit proberen.
Wat een mooie aquarellen zijn er gemaakt!


Juni 2022:
Hurk Keramiekgroep
Wat heb je toch veel soorten keramiek, zo had ieder zijn eigen favoriet.
Hennie liet verschillende spectaculaire stooktechnieken zien; Raku stoken. En daarna moeten de kinderen zelf een potje maken of zomaar iets wat tussen je handen ontstond.
Hennie gaat alle potjes bakken en dan krijgen de kinderen straks een eigen gebakken potje mee naar huis.


Mei 2022:
Olaf Sijmens en Petra van de Vorst
Na het zien van de expositie mochten de kinderen zelf een sierraad maken.Van speksteen konden ze een mooie steen, vijlen, schuren, polijsten. Kijk maar eens wat een mooie kunstwerkjes ze gemaakt hebben.
Van Petra kregen de kinderen leuke tips over hoe je een portret schilderd. En hoe de neus? want die is altijd zo moeilijk.


April 2022: 
Iris Schreven
Geïnspireerd door de schilderijen van Iris, waarin ze heel veel dingen zagen, gingen de kinderen zelf aan de slag. Met allerlei materialen werd het lentegevoel op papier gezet, geplakt, geschilderd, gekrijt. En wat zie je allemaal als je het blaadje een kwartslag draait?


maart 2022: 
Jacobine Bekkers
Jacobine kon toveren met haar hoeden. Sommige hoeden konden op zoveel verschillende manieren veranderd worden. Dat was wel heel leuk om te zien. De kinderen gaven de hoeden de meest fantastische namen: Vleermuisprinses | Ridder | Pauw. En sommige hoeden mochten ze passen.