Peter Hoeben en Esma Ates 19-01 t/m 10-02-2019

Expositie Esma Ates en Peter Hoeben in Beek en Donk

 

www.peterhoeben.nl                                      www.esmaquarel.nl 

Van 19 januari tot en met 10 februari 2019 exposeren Esma Ates en Peter Hoeben hun schilderijen in ’t Oude Raadhuis in Beek en Donk.

Esma Ates (Eindhoven) is een bekend aquarellist. In 2016 was zij één van de twaalf genomineerden voor de Brabantse Vrijetijdskunst Prijs, en in 2018 werd zij geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen bij het Fabriano Festival in Fabriano (Italië), waar aquarellisten uit de hele wereld hun werk exposeren.

Haar aquarellen maken de indruk in de natuur geschilderd te zijn. Herinneringen zijn echter de basis van haar schilderijen, de voorstelling groeit vanuit een raamwerk van horizon, lucht en bomen tot een kunstwerk met een geheel eigen sfeer.

Peter Hoeben (Aarle-Rixtel) maakt werken die een relatie met de natuur tonen.

Op zijn eigen wijze geeft hij door het gebruik van verschillende technieken, kleur, vorm en structuur aan de schilderijen. Uitgangspunt van zijn werken is het impressionisme van landschappen en natuurelementen.

De natuur is voor hem een bron van inspiratie voor zijn schilderijen, maar het schilderen leerde hem ook met andere ogen naar de natuur te kijken.

Esma en Peter zijn beiden lid van schilderscollectief Atelier Nuenen.

Kijk voor meer informatie over de kunstenaars en hun werk op:

www.esmaquarel.nl

www.peterhoeben.nl

’t Oude Raadhuis, Heuvelplein 8 te Been en Donk, is iedere zaterdag en zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

Zie ook: facebook: www.facebook.com/Oud.Raadhuis.Laarbeek

Voor de verloting hebben zij een kunstwerk beschikbaar gesteld. Door mee te doen aan de verloting kunt u dit originele kunstwerk winnen, en helpt u tegelijkertijd het Oude Raadhuis onderhouden (prijs per lot € 2,00).

Op hun laatste expositiedag 10-02-2019 11:00-13:00  wordt een prachtig Raadhuispodium dwarsfluit concert ten gehore gebracht
door Annette Heesakkers en Tutti Flutti van Koninklijke Harmonie O&U