KUNSTPODIUM 't Oude Raadhuis

Expositieruimte voor beeldende kunst en podium voor muzikaal talent.

KUNSTPODIUM  't Oude Raadhuis
Home Events Kunstpodium Expositie: Petra van de Vorst – Olieverf/portretten Olaf Sijmens – Beeldhouwwerk

Expositie: Petra van de Vorst – Olieverf/portretten Olaf Sijmens – Beeldhouwwerk

Expositie Petra van de Vorst en Olaf Sijmens in ’t Oude Raadhuis

Geopend woensdag t/m zondag van 7 t/m 29 mei 2022 14:00 – 17:00 uur.

Inspirerende en afwisselende expositie waar je stil van word
Petra van de Vorst – Olieverf/portretten, Olaf Sijmens – Beeldhouwwerk

Kunstpodium ’t Oude Raadhuis brengt twee getalenteerde kunstenaars samen in een afwisselende expositie. Petra van de Vorst en Olaf Sijmens exposeren samen van 7 tot en met 29 mei 2022 in het ’t Oude Raadhuis in Beek en Donk. Door het combineren van de schilderwerken van Petra en de beeldhouwwerken van Olaf ontstaat een gevarieerde expositie, die zeker het bekijken waard is.

Waar Petra zich toelegt op het schilderen van portretten, heeft Olaf zich volledig verloren in beeldhouwen. De schilderijen van Petra zijn geschilderd met olieverf op papier en doek, waarbij zij experimenteert met allerlei ondergronden, kleur en mengsels met mediums. Olaf maakt zijn beeldhouwwerken voornamelijk in steen en soms in hout, waarbij hij zich laat leiden door de vorm van het materiaal.

Inspiratie
Hoewel de kunstwerken sterk van elkaar verschillen, zijn zij beiden geïnspireerd door de mens. Olaf put ook inspiratie uit de natuur. Hij werkt daarbij zowel figuratief als abstract. Petra laat zich inspireren door de fases van haar leven of dingen die haar aangrijpen. Haar werk is zoekende, mysterieus en fragiel, vaak stil en vergrijsd. Haar bijdrage voor deze expositie is ontstaan door de vele uren die zij met haar dementerende moeder heeft doorgebracht met het luisteren naar verhalen en het bekijken van foto’s. De verwarde indrukken van moeder, inspireerde haar tot de werken die een verbondenheid laten zien.

Achtergrond
Olaf werd 12 jaar geleden aangestoken door het ‘beeldhouwvirus’ tijdens een zomerworkshop door kunstenaars uit Zimbabwe. Hij heeft daarna lessen gevolgd om bekender  te worden met de verschillende gereedschappen en technieken, maar noemt zichzelf vooral autodidact. Beeldhouwen beperkt zich tot zijn vrije tijd, want hij geeft les in techniek en handvaardigheid binnen het voortgezet speciaal onderwijs. Olaf maakt deel uit van de Vresselse Beeldhouwers en is aangesloten bij Kunstgroep Stiphout. Petra heeft acht jaar de academie van Arendonk gevolgd en is in 2018 afgestudeerd. Daarna heeft zij drie jaar deelgenomen aan het modelatelier. Inmiddels werkt zij vanuit huis aan opdrachten.

Openingstijden
Geopend van 07 t/m 29-05-2022 woensdag t/m zondag in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis; Woensdags t/m vrijdags tijdens openingstijden van cadeauwinkel/koffie/theehuis “Knus bij Marie”. Zaterdags en zondags open 14:00 -17:00 uur.

Heuvelplein 8 te Beek en Donk.

Zie www.oudraadhuis.nl of Facebook: www.facebook.com/Oud.Raadhuis.Laarbeek

www.facebook.com/peetvdvorst

www.olafsijmens.jouwweb.nl

Categorie