KUNSTPODIUM 't Oude Raadhuis

Expositieruimte voor beeldende kunst en podium voor muzikaal talent.

Home Events Kunstpodium Expositie Jan Krijnen –Portrettekeningen in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Expositie Jan Krijnen –Portrettekeningen in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Expositie Jan Krijnen in Kunstpodium ’t oude Raadhuis te Beek en Donk.

Jan is geboren in Beek en Donk, maar woont al 50 jaar in Aarle-Rixtel met een tussenpoos van ruim 5 jaar waarin hij samen met een van zijn broers in Nieuw-Zeeland woonde en werkte.

Hij groeide op in een gezin met 11 kinderen.

Zijn vader schilderde voor zijn hobby en deed dit te midden van zijn gezin in de huiskamer. Verschillende broers schilder(d)en ook.

Het is dan ook niet vreemd dat Jan met deze hobby begonnen is.

 

In zijn dagelijkse leven heeft Jan altijd gewerkt als tegelzetter. Het schilderen gebeurde daarom dan ook alleen in de avonduren, weekenden en in de vakanties. Hij is in eerste instantie begonnen met olieverf naar het voorbeeld van zijn vader en broers.

Na zijn pensionering kwam er meer tijd voor zijn liefhebberij en schakelde hij over van verf naar houtskool, potlood en kleurpotlood. Sindsdien maakt hij ook in hoofdzaak portretten.

 

Jan is autodidact; heeft zich het schilderen en tekenen zelf eigen gemaakt en heeft hierin dus nooit enige vorm van les gehad. Hij heeft het geleerd door te experimenteren en zelf uit te vogelen hoe het er het beste uit zou zien.

Het begint met het zoeken naar een mooi voorbeeld. Dit kan een tekening zijn maar meestal een foto die hem aanspreekt. Eenmaal de keuze gemaakt dan wordt er gedurende 6 à 7 weken dagelijks gewerkt aan zo’n portret. Jan heeft geen atelier of speciale kamer om te tekenen, het gebeurt net als voorheen bij zijn vader, allemaal in zijn huiskamer.

Heel af en toe werkt hij ook in opdracht. Dit komt echter heel weinig voor omdat hij het liefst iets tekent wat hem op een bepaalde manier raakt of wat hij heel mooi vindt, dan kan hij zich ook helemaal inleven en probeert hij het zo natuurgetrouw mogelijk te tekenen.

 

Het KunstCafe is op donderdag 09-11 14:00-15:30 uur. U kunt zich al aanmelden via info@oudraadhuis.nl

 

Vanaf zaterdag 28 oktober t/m 19 november 14:00-17:00 uur, zal hij zijn werken tentoonstellen bij kunstpodium ‘t oude Raadhuis, Heuvelplein 8 te Beek en Donk, u bent hierbij van harte uitgenodigd.

Categorie