KUNSTPODIUM 't Oude Raadhuis

Expositieruimte voor beeldende kunst en podium voor muzikaal talent.

Home Events Kunstpodium Expositie: Iris Schreven – Schilderijen op linnen en metaal.

Expositie: Iris Schreven – Schilderijen op linnen en metaal.

INGETOGEN GRATIE TIJDENS DE EXPOSITIE IN ’T OUDE RAADHUIS

“Schone Kunsten”, schilderijen in verschillende disciplines
Kunstenaar Iris Schreven uit Nijmegen zal haar recente werk exposeren in ’t oude raadhuis in Beek en Donk van 2 t/m 24 april 2022. Haar schilderijen laten een mysterieuze sfeer zien in een zacht kleurenpalet.

Integere vrouwen blikken naar binnen. De ingehouden gratie waarmee zij hun innerlijke landschap prijsgeven treft misschien het eerst. Een verbeelding van haar eigen gevoel die tevens hoopvol aandoet.

Opgegroeid in het bosgebied de Sint-Jansberg in Groesbeek is haar liefde voor de natuur zichtbaar als abstracte vormen van flora en fauna. Met allerhande materialen en gereedschap werkt ze haar ideeën uit op linnen en paneel. Deze panelen kunnen van hout zijn maar ook van aluminium of koper.
Al deze varianten zullen te zien zijn tijdens de expositie in Beek en Donk.

Gedurende de expositie zal een gelimiteerd en gesigneerd art giclee van het schilderij “The Kiss” verloot worden van 60 x 75 cm. Deze is gemaakt op Hahnemϋhle Etching papier van museumkwaliteit. Loten zijn verkrijgbaar voor 2 euro per stuk.

Met een oog voor schoonheid en passie voor detail krijgt elk werk haar volledige toewijding. Ze verkiest kwaliteit boven kwantiteit, wat haar experimentele werkwijze ten goede komt.
Haar werk wordt zowel nationaal als internationaal aangekocht.

Srhreven is na de kunstacademie in Den Bosch eerst het bedrijfsleven ingegaan om vervolgens in 2007 haar baan te verruilen met het kunstenaarschap. Sindsdien werkt ze in haar eigen atelier fulltime aan haar schilderijen die door de jaren heen voortdurend met haar zijn meegegroeid. Haar atelier ligt 300m over de grens bij Groesbeek-Breedeweg in Duitsland en 14 km van Nijmegen waar ze woont, op afspraak is haar atelier te bezoeken.

Meer informatie is te vinden op haar website, www.irisschreven.nl.
De buitenreclame is mede mogelijk gemaakt met toestemming van de gemeente Laarbeek.

Deze expositie is geopend zaterdag en zondag 2 t/m 24-04-2022 14:00 – 17:00 uur.

In ’t Oude Raadhuis, Heuvelplein 8, 5741 JK  Beek en Donk

Categorie