2015-06-06 t/m 28 Stichting KuBra presenteert: “Verschil mag er zijn” in ’t Oude Raadhuis-Beek en Donk 06 t/m 28-06-2015

6.BoxtelSonamuitBhutan.2 6.GrooteGebondenheid.2 6.HarryBerglandschap.2 SAMSUNG 6.KleijHorsefromTheOcean.2 6.WijsDodo.2

De kunstenaars

Harry van Berlo (’s-Hertogenbosch) / http://www.harryvanberlo.nl;

tekent, schildert, aquarelleert. Rode draad in Harry’s oeuvre is het landschap, het landschappelijke. Dat varieert van de tuinen in zijn directe omgeving, het Brabantse landschap, Ardennen, tot aan mediterrane landschappen uit Griekenland en Frankrijk. Hierbij is het Harry niet te doen om een letterlijke weergave maar gaat het hem meer om de verinnerlijking van deze landschappen, wat zich doorgaans uit in een steeds verder mate van abstrahering.

 

Bets van Boxel (Waspik) / http://www.betsvanboxel.nl;

In 2007 kreeg Bets weer tijd om te schilderen. Op dit moment schildert Bets in een realistische stijl. Ze volgt sinds 2012 cursus bij kunstschilder Peter van den Borne die bekend is om zijn moderne realistische schilderijen. In deze stijl schildert ze voornamelijk stillevens en portretten. Bets wil met haar schilderijen haarzelf aan u voorstellen en laten zien wie Bets van Boxel is.

 

Paula Groote-Versteegen (Nederwetten) / http://www.grooteversteegen.nl;

Haar statement als kunstenaar is: “Ik maak eenvoudige abstracte beelden die een organische vorm hebben, die zich in kleine verschillen in vorm en kleur van elkaar onderscheiden. Elk beeld heeft zijn eigen sfeer en geslotenheid. Tezamen vormen ze een groep die een geborgenheid en veiligheid in zich heeft. Het deel uitmaken van een gelijkgezinde groep waarin ieder individu zich kan uiten, is een terugkerend thema in mijn werk.”

 

Tineke Kleij-van den Boomen (getogen in Beek en Donk, woonachtig in Sint Oedenrode) / http://www.tinekekleij.nl;

Tineke’s schilderijen ontstaan uit wat zij onbewust hoort, voelt en aangereikt krijgt vanuit de leegte en de stilte in haar hart. Haar werk kent meerdere vormen. Haar werken zijn kleurrijk, gebaseerd op fantasie en spiritualiteit (haar persoonlijke innerlijke ervaring). Het is een mix van vrijheid, van realisme, van surrealisme, van abstract en van mystiek.

 

Kitty Tijbosch (Lieshout) / http://www.atelier-xplore.nl;

Kitty schildert intuïtief. Vanuit een gedachteloze sluimerstand komen de werken tot stand. Zij weerspiegelen haarzelf. Een optelsom van alles wat er in het leven voorbij komt; haar gedachten, emoties, dromen en herinneringen. Nu is Kitty op zoek naar een nieuwe vormgeving. Het creëren van nieuwe vormen en composities brengt een extra spanningsveld mee. Schilderen is voor haar een manier om naar haarzelf te kijken. Gedachten, gevoelens, opvattingen, belevingen vatten in verf zonder het eerst te vertalen in woorden.

 

Truus de Wijs (Eindhoven) / http://www.glaswijs.nl;

Na haar opleiding is Truus in 2013 gestart met mijn eigen glasatelier. Haar werk richt zich de laatste tijd vooral op de techniek glasfusie en in vorm slumpen maar ook in het vrije werk in de Tiffany techniek. Ze haalt haar inspiratie voornamelijk uit de natuur, vooral uit vogels en vissen. Zij houdt er van om verschillende vormen samen te brengen tot een nieuw beeld.