Kunstcafé & Vierbinden

Kunstcafé & Vierbinden Mantelzorgmiddag 14-11-2019

Speciale middag Kunstcafé & Vierbinden Kadoweken voor Mantelzorgers en vrijwilligers in ’t Oude Raadhuis op donderdagmiddag 14 november.

Beek en Donk

Een jaar geleden werden bij de Vierbinden Kadoweken de eerste bijeenkomsten georganiseerd door het Stichtingsbestuur van ’t Oude Raadhuis, voor Mantelzorgers en vrijwilligers in contact met kunstenaars in ’t Oude Raadhuis.

De kunstenaars leggen hun werkwijze al jaren uit aan de maandelijks bezoekende schoolkinderen, en het Stichtingsbestuur dacht dat die informatie ook voor volwassenen heel interessant zou zijn.

Daaruit zijn de zeer gewaardeerde Kunstcafé middagen ontstaan die vrijwel elke maand plaatsvinden op ’t Oude Raadhuis.

De kunstenaars toonden dit afgelopen seizoen een kijkje in hun keuken, vertelden hoe zij werken, en wat hun beweegredenen zijn om te komen tot hun creatieve proces, en ze beantwoordden daarbij alle vragen aan een vaste groep geïnteresseerden.

Inmiddels vieren wij het 1e jaar jubileum van de Kunstcafé middagen op ’t Oude Raadhuis. Om dit te vieren, organiseert het Stichtingsbestuur van ’t Oude Raadhuis een speciale activiteitmiddag.

Op donderdagmiddag 14-11-2019 14:00 – 15:30 wordt dit keer een speciale doe middag gehouden op ’t Oude Raadhuis voor Senioren en Mantelzorgers uit Laarbeek.

Voor deze speciale “Vierbinden Kadoweek gelegenheid” geeft Riet Hagelaar-van Bree (Aarle-Rixtel) een minicursus aquarelleren. Helpende handen zijn daarbij weer aanwezig.

Koffie, thee, parkeren en entree zijn gratis.

Riet is een bekendheid in en rond Laarbeek. Zo was ze meer dan 20 jaar verbonden aan ’t Oude Raadhuis als Stichtingsbestuur vrijwilliger, voor het plannen van de maandelijkse Kunst exposities. Ze is onlangs gestopt, maar is als “helpende handen” nog zeer verbonden met ’t Oude Raadhuis. Ze heeft zelf diverse teken- en schildercursussen gevolgd aan de academie van Arendonk, en is in haar atelier al jaren bezig met diverse schildertechnieken en andere uitingen van creativiteit. Ook heeft ze diverse keren geëxposeerd tijdens de tweejaarlijkse Laarbeekse Kunstroute.

“Wij zijn daarom heel blij dat zij deze speciale middag wil begeleiden. Het is niet moeilijk door de goede uitleg en hulp van Riet. Op deze manier kan iedereen iets leuks en nieuws leren”. aldus Marga Vastre – Bestuurslid en PR vrijwilliger van ’t Oude Raadhuis.

Het is bedoeld om gezellig bij elkaar te zijn, en iets leuks als fijne herinnering mee naar huis te nemen.

Koffie, thee, parkeren en entree zijn gratis.

U kunt zich aanmelden via de link op de website: www.oudraadhuis.nl

of een telefonische aanmelding op tel: 0492-462387 (antw. app).

of via een e-mail aan Vierbinden: academie@vierbinden.nl

Adres: ’t Oude Raadhuis, Heuvelplein 8, 5741JK  Beek en Donk

Wees er snel bij, want er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.