Melanie Hermans en Diny Timmers 27-10 t/m 18-11-2018

Expositie Melanie Hermans en Diny Timmers in ’t Oude Raadhuis 27-10 t/m 18-11-2018

Op 27 oktober 2018, 16.00 uur, openen Diny Timmers en Melanie Hermans, hun expositie in ’t Oude Raadhuis in Beek en Donk.

 

  

Melanie Hermans
Melanie is een autodidact en heeft geen kunstopleiding gevolgd. Ze is 16 jaar werkzaam geweest als leerkracht in het basisonderwijs. Daarna heeft ze van haar passie/hobby schilderen haar werk gemaakt en geeft ze cursussen intuïtief schilderen.

Intuïtief schilderen is schilderen vanuit je gevoel. Hierbij gebruikt ze het motto: “Alles kan en alles mag”. Het enige wat je hoeft te doen is luisteren naar je gevoel en niet geremd zijn om van alles uit te proberen zonder er teveel bij na te denken. Haar schilderijen krijgen bewust geen titel omdat ze de kijker niet wil beïnvloeden.

Als kind is Melanie altijd creatief bezig geweest, maar na het plotselinge overlijden van haar vader, 17 jaar geleden, is schilderen een enorme uitlaatklep geworden.  Ze schildert het liefst op grote doeken met acrylverf, gebruikt verschillende technieken en veel reliëf.

Website: www.levenvolkleur.nl

 

Diny Timmers
Al meer dan 20 jaar is Diny Timmers enthousiast bezig met het maken van beelden uit klei. Daarvoor heeft ze vele jaren geschilderd. Ze woont ruim 35 jaar in Gemert.

Haar werkstukken zijn abstract en abstract-figuratief.

Ze werkt vele dagen intensief, puur vanuit haarzelf aan een beeld voordat ze het werkstuk goed vindt. Zoekend naar de vorm ontstaat het beeld. Na drie weken drogen wordt het beeld biscuit gebakken. Na deze 1e stook behandelt ze de keramische vormen met oxiden en sulfaten, waarvan ze de -oplossingen zelf maakt. De vormen worden daarna op ongeveer 1200 graden nogmaals gestookt. Bij dit 2e stookproces ontstaat de kleur die volledig in de klei brandt. De beheersing van deze kleurmethode kost vele jaren oefening en levert zelfs dan nog verrassingen op.

Ze vindt het belangrijk dat er in alle zijden spanning zit. De afwerking van het beeld krijgt aan iedere kant veel aandacht, ook de binnenkant. Ze houdt van mooie vormen en een goede kleurharmonie. Haar favoriete kleuren zijn een combinatie van ijzer en kobalt.

Website: www.dinytimmers.nl

 

Open zaterdag en zondag 27 oktober t/m 18 november 2018 14:00-17:00 uur.

Diny en Melanie zijn voor u aanwezig.

Beiden hebben een kunstwerk beschikbaar gesteld u kunt deze prachtige kunstwerken winnen en helpt zo het Oude Raadhuis onderhouden (prijs per lot 2 Euro).

Zie facebook  Oud Raadhuis Laarbeek