Maureen Jonker overzichtstentoonstelling;Welcome to the playground, 1 jaar na de HKU, in ’t Oude Raadhuis

Welcome to the playground

over de expositie:

Welcome to the playground is een expositie waarin de bezoeker wordt uitgenodigd om te experimenteren en door de ruimte te bewegen met ruimtelijke vormen. Stap in een levensgrote balk en beweeg door de ruimte als een pion van een bordspel. Of verplaats de gekleurde, organische vormen door de ruimte, zodat er een nieuwe opstelling ontstaat. Dit resulteert tot een multidisciplinaire tentoonstelling waarbinnen het menselijk lichaam, geometrische en organische vormen samensmelten binnen de muren van ’t Oude Raadhuis.

 

Maureen Jonker is in 2017 afgestudeerd als autonoom kunstenaar aan de HKU. (Hoge school voor de kunsten, Utrecht.) Welcome to the playground is een overzichtstentoonstelling van haar onderzoek, één jaar na de academie.

 

Over het werk

Ze werkt in het grijze gebied tussen de schilderkunst, fotografie en ruimtelijke installaties. Door deze disciplines naast elkaar te plaatsen en uit hun context te halen, komen  tweedimensionale en driedimensionale elementen samen. Hierdoor worden er illusionaire ruimtes gecreëerd.

 

Jonker onderzoek het menselijk lichaam als attribuut, en benadert daarmee het sculpturale aspect van het menselijk lichaam. Het menselijk lichaam wordt geplaatst binnen haar illusionaire ruimtes, als een laag van realiteit. Zonder het digitaal manipuleren van haar werk door bijvoorbeeld Photoshop, maar met materialen zoals verf en licht, probeert zij een vervreemding te creëren binnen haar werk.

 

Education:

2013-2017          Bachelor Fine Arts, HKU Utrecht

2012-2013          Basisopleiding HKU Utrecht

Deze expositie is geopend 23-06 t/m 15-07-2018 14:00 – 17:00 uur.

Zie ook websites: www.maureenjonker.nl

en facebook: www.facebook.com/Oud.Raadhuis.Laarbeek