2016-01-31 t/m 2016-02-22 Kinderkunst project: HOOG, DIEP EN VER 31-01 t/m 22-02-2016 Scholenproject samenwerking; met de Kunstbalie Tilburg en het Stedelijk Museum Den Bosch.

Kinderkunst project m.m.v. Joost Mellink:

In 2 weken komen alle kinderen van de groepen 3 en 4 (ongeveer 25 groepen) uit Laarbeek de expositie cq. presentatie bezoeken.

Op de zondagen 31 januari, 14 en 21 februari is de expositie geopend voor publiek van 14:00 uur tot 17:00 uur. 

De presentatie en inrichting is in handen van de Kunstbalie te Tilburg.

Voor de groepen 1 t/m 4 kunnen maken zij deze centrale kunstexpositie. Dit wordt geheel verzorgd door het Stedelijk Museum in Den Bosch. Eigenlijk is de expositie een soort ‚dependance’ van het museum. Voor deze samenwerking verzorgt een gespecialiseerde museumdocent een (inter)actieve rondleiding en op een later tijdstip tevens een workshop in de klas.

Dit project, getiteld Hoog, diep en ver, vindt dit schooljaar plaats in ’t Oude Raadhuis Beek en Donk voor alle onderbouwgroepen. Hierbij worden grote projecties (video’s) en installaties getoond. Grootte en vorm van de ruimtes versterken de aanwezige kunst.

Hier een korte tekst/impressie over Joost Mellink’s werk:

Kunstenaar Joost Mellink houdt niet van tekenen, schilderen of knutselen. Hij is vooral een onderzoeker die spannende dingen wil ontdekken over zichzelf en de wereld om hem heen.

Vanuit een aangeboren nieuwsgierigheid verkent hij zijn eigen moed en grenzen.

Zijn avonturen legt hij vast in korte ‘actiefilms’, waarin steeds één enkele handeling centraal staat.

In de tentoonstelling zijn een aantal films en installaties te zien waarin Joost Mellink de hoofdrol speelt.

In de videowerken van Joost Mellink speelt het landschap altijd een prominente rol. Op verschillende manieren onderzoekt hij ons vertrouwde Nederlandse landschap, en probeert hier op een nieuwe manier naar te kijken. Vanuit een aangeboren nieuwsgierigheid verkent hij zijn eigen moed en grenzen. Bij elke video stelt hij zich een duidelijk doel, en door te blijven proberen worden deze grenzen voorzichtig afgetast.

In de periode 31 januari t/m 14 februari bezoeken groepen 3 van basisscholen in de gemeente Laarbeek de expositie.

Op de zondagen 31 januari, 14 en 21 februari is de expositie geopend voor publiek van 14:00 uur tot 17:00 uur. 

2kunstwerkJoostMellink02.2 2werk4Joost MellinkHKU 2012.2

Deze tentoonstelling is georganiseerd door het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch en de Kunstbalie