2014-01-11 t/m 26 Karin Toma, Conny Raeskin en Carianne Fooij 11 t/m 26-01-2014

Conny Raeskin, Karin Toma en Carianne Fooij 11 t/m 26-01-2014 in ’t Oude Raadhuis

In het werk van Karin Toma wisselen stijlen elkaar af. Van figuratief naar abstract, van kleurrijk en verhalend naar de verstilling van het wit. Allemaal vanuit de gedachte dat alles één is. We zijn met elkaar verbonden in een groter geheel. Die verbinding, dat onzichtbare koord als het ware, is het eeuwige en oneindige waar we allemaal wel een vermoeden van hebben maar wat te groot is voor woorden. De schilderijen en collages van Karin Toma zijn een poging om hier uitdrukking aan te geven.
www.karintoma.nl

1fotoKarin.2

Conny Raeskin’s grootvader en vader, beide werkzaam in de gresbuizenindustrie, brachten vroeger al kilo’s klei mee naar huis. Gezamenlijk stak men dan ‘de handen in de klei’ en werd er geboetseerd. Geïnspireerd door deze regionale klei-cultuur is Conny vanaf 1986 een zoektocht naar haar ‘ding’ gestart. Inmiddels afgestudeerd aan de school voor Hoge kunsten in Arendonk heeft ze ontdekt dat porselein haar hart heeft gestolen. Het broze, tere en toch krachtige van dit materiaal vormt voor Conny een grote uitdaging om tot het randje te gaan wat je met porselein kan maken.
Je kunt in dit materiaal je gevoel kwijt…
connyraeskin.wordpress.com/

1fotoConny.2

Carianne Fooij is gek op klei omdat het haar blijft fascineren hoe je van een vormloze massa de meest fantastische objecten kunt maken. Niet zomaar een vormloze massa, maar aarde, die met behulp van water en lucht (vuur) tot een duurzaam product wordt ongevormd. Carianne vindt het geweldig om te spelen met de elementen die alle leven op aarde mogelijk maken. Haar inspiratie haalt zij uit dit gevoel dat voor haar samenhangt met de verwondering die zij voelt over de kracht van emoties, over orde en chaos in de natuur, over het vernuft van de mens. In klei komt voor haar dus alles samen wat met het leven zelf te maken heeft en de mogelijkheid om uitdrukking te geven aan die gevoelens en die verwondering.
www.cariannefooij.nl

1.fotoCarianne.2

Voor de verloting (hebben zij) een kunstwerk beschikbaar gesteld. Door mee te doen aan de verloting kunt u dit originele kunstwerk winnen, en helpt u tegelijkertijd het Oude Raadhuis onderhouden (prijs per lot € 2,00).

Open elke zaterdag en zondag 14:00 – 17:00 uur.