2014-03-29 t/m 2014-04-20 Expositie stichting KuBra presenteert: ‘Positive Radiations’ 29-03 t/m 20-04-2014

4poster-OudRaadhuis.2

Op zaterdag 29 maart om 16.00 uur vindt in ’t Oude Raadhuis te Beek en Donk de feestelijke opening plaats van de expositie ‘KuBra presenteert: Positive Radiations’, voorafgegaan door de verloting van een kunstwerk, ter ondersteuning van ’t Oude Raadhuis.

Zeven Brabantse kunstenaars tonen hun werk Henny Adank(Breda), Jelmer Wijma(Vught), Kees Habraken(Breda), Peer van Gennep(Eindhoven), Emerentia van Vroenhoven(Best), Rein van Uden(Schijndel) en Robert Doesburg(Waalwijk).

Kunstenaars worden gefascineerd door de schoonheid van de realiteit die we dagelijks om ons heen zien. Werken worden opgebouwd met enkel en alleen kleurpotlood, met pastelkrijt en pastelpotlood en zijn van hoog niveau. Dat geldt zeker ook voor de prachtige beelden en de glaskunst. Ook is er zeer kleurrijk werk te zien met een sterk positieve uitstraling, evenals geabstraheerd, figuratief werk.

Geopend 29 maart t/m 20 april 2014, op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de openingstijden wordt u ontvangen door onze kunstenaars. Toegang gratis.

U bent van harte welkom.

De exposerende kunstenaars zijn:

Henny Adank; werkt uitsluitend met kleurpotlood en maakt louter realistische voorstellingen. Belangrijk zijn beeldelementen als kleur, licht, schaduw, detail en precisie.

Jelmer Wijma; schildert dagelijkse onderwerpen. Hij noemt zijn werk ‘Kunst van de Straat’ omdat het gaat over onderwerpen waar wij vaak achteloos aan voorbij lopen.

Kees Habraken; het steeds terugkerende thema in zijn werk is ‘communicatie en andere culturen’. De non verbale communicatie staat centraal: de lichaamstaal, de ogen, de handen en de houding.

Peer van Gennep; zijn oeuvre bestaat uit schilderijen en beelden, zowel abstract als figuratief. Wat al deze zaken verenigt, is een sterk lijnen- en vlakkenspel. Deze geven het werk van Peer karakter. (Peer van Gennep is 05-06-2017 overleden)

Emerentia van Vroenhoven; objecten van glas, in blokken gegoten met kleurrijke elementen.

Rein van Uden; schildert en tekent zolang hij zich kan herinneren. Hij toont kleurrijke werken met stillevens, bloemen en mensen.

Robert Doesburg; een esthetisch sensualist altijd op zoek naar schoonheid. Zijn squareschilderijen zijn opgebouwd uit veel kleine abstracte schilderijen, die samen een groot en figuratief geheel vormen.

Stichting KuBra

KuBra (Kunstenaars Uit Brabant) is een stichting, opgericht op 17 februari 2011, met als doel het samenbrengen van Brabantse kunstenaars en het stimuleren van onderlinge samenwerking. Inmiddels hebben 125 Brabantse kunstenaars zich aangesloten. Doordat kunstenaars zelf hun krachten bundelen, kunnen zij samen een organisatie vormen waaruit blijkt dat kunst niet weg te denken is uit onze samenleving. Ook wil KuBra een podium bieden voor haar leden. Dit werd afgelopen drie jaar steeds gedaan door tijdelijke exposities op diverse plekken in Brabant en in België. In 2014 zal KuBra zich op deze wijze blijven profileren, maar KuBra ondernam ook een unieke stap in de Brabantse kunstgeschiedenis: het openen van een eigen galerie op 16 februari 2013 in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch in een monumentaal pand aan de Hinthamerstraat 100.

Website:               www.stichtingkubra.nl / www.brabantsekunstenaars.exto.nl

4Doesburg 1 Pujols klein.2    4Habraken 3 image_00003.2

Robert Doesburg: Pujols                         Kees Habraken

 

4Gennep 3 on the rocks 3.2                      SONY DSC

Peer van Gennep                                 Rein van Uden