Expositie figuratieve en abstracte Schilderijen en tekeningen van Paul Dirks in ’t Oude Raadhuis Beek en Donk, Laarbeek

Schilderijen en tekeningen van Paul Dirks

“De verbeelding mag ruimte krijgen” is het motto van Paul Dirks.

Het werk van Paul Dirks is te verdelen in abstract en figuratief.  Abstract werk maakt hij al heel lang en sedert 2008 ook figuratief. Zelf noemt hij de abstracte werken “het ultieme figuratieve.” Hij ervaart dat hij in het abstractie verder kan gaan dan in de figuratieve verbeelding. Voor hem is abstract werken als een soort gedichten maken. Hij zet lagen verf  op die soms voor een deel zich zelf bepalen.  En zo speelt  hij met de gelaagdheid van de materie. Soms pasteus maar vaak ook heel transparant. Een mooie combinatie waardoor zijn werk levendig blijft.

De figuratieve tekeningen zijn vaak gebaseerd op ontmoetingen in de trein of zomaar ideeën die bij hem opkomen. Vaak spelen mensen en dieren hierin en rol. Het dierlijke in de mens en het menselijke bij een dier…. De tekeningen zijn vaak met pen en inkt en andere materialen zoals gekleurd papier of stukken karton.

In beide vormen van zijn kunst laat Paul Dirks het gewoon gebeuren. Met niet al te veel voorop gezette plannen. Die beperken hem vind hij. De verbeelding mag ruimte krijgen is zijn motto. En soms is een werk op z’n kop zetten weer het begin van een nieuwe weg……………..

Expositie te zien in het Oude Raadhuis in Beek en Donk.

De opening is op 26 mei om 16:00 uur

Het werk is daarna nog te zien t/m 17 juni 14:00 – 17:00 uur.

 

Scholenbezoek 31-05-2018:

 

T Oude Raadhuis
Gepubliceerd door Lieselotte Bekkers

Abstract of figuratief?
Groep 8 van basisschool de Raagten heeft tijdens het scholenbezoek zelf kunnen ontdekken of ze liever abstract of eerder figuratief tekenen. Iedereen tekent op zijn eigen manier en wat leuk om die verscheidenheid aan tekeningen te zien.
De kunstenaar Paul Dirks kon abstractie of figuratief ook leuk uitleggen aan de hand van zijn eigen werk.

Dank je wel Paul voor de leuke en leerzame ochtend.