2016-03-26 t/m 2016-04-17 Expositie Schilderijen en Mixed Media van Elly Verrijt en Nina Verhoeven 26-03 t/m 17-04-2016

Voor de expositie in ’t Oude Raadhuis in Beek en Donk exposeren
Nina en Elly een aantal gezamenlijke werken genaamd NELLA.

4.Nella (2).2 4.Nella(1).2

 

 

Nina is in 2008 gestart aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk richting Monumentale/Mixed Media. Thema’s in haar werk zijn Maria, de Drie Gratiën, Chinese karakters en het zelfportret. Naast het verhalende is een belangrijk element in haar werk de herhaling van een motief waardoor een duidelijke structuur en ritme ontstaat. Haar werken ontstaan vaak ook toevallig vanuit probeersels die anders uitpakken als voorzien. Door haar gevarieerd, experimenteel materiaalgebruik ontstaat een werkwijze waarbij het ene werk het andere inspireert.

Naast nieuwere werken worden er ook werken getoond uit het specialisatiethema van de Academie “Koppig”.
www.queencharlotte.nl

4.nina 03.2 4.nina 37.2

 

Elly is in 2006 gestart met schilderen, en in haar werk nog steeds geheel autodidact. Haar werk bestaat (bijna) volledig uit schilderijen van dieren en personen en dan voornamelijk portretten. Mensen zijn belangrijk voor haar, ze boeien haar en raakt er niet op uitgekeken. Het weergeven van de mens in al zijn verschillende emoties is voor haar een voortdurende bron van inspiratie, de magie van het leven, haar stemmingen en gedrevenheid.

“Ik wil graag het bijzondere in het gewone tonen”

4.The Godfather.2 4EllyV944619.2

Het liefst schildert ze duidelijke en sprekende aanblikken met doordringende ogen die je een gevoel van herkenning geven. Het kleurgebruik is ook belangrijk in haar werk, de uitdrukkingskracht, die voor mij het gevoel van rust–spanning-emotie opwekken. De woordeloze taal bij de aanblik van een gezicht, zegt vaak meer over de persoonlijkheid en de emotie waarmee de kijker aanschouwt. Niets hoeft te zijn wat het lijkt, want wat is er absurder dan de werkelijkheid!

“In mijn werk experimenteer ik naar vorm, van chaos naar rust, van details naar eenvoud.”
www.ellyverrijt.nl  

4EllyV10487253.2 4EllyV10628050.2