2015-03-28 t/m 2015-04-19 Expositie PRIMAVERA, Braziliaanse kunst in ’t Oude Raadhuis 28-03 t/m 19-04-2015

Na een grijze winter is het weer tijd voor kleur.  Vier gerenommeerde Braziliaanse beeldende kunstenaars onderscheiden zich door hun kleurrijke werk. De lente is namelijk het begin van een kleurrijk deel van het jaar. De levendigheid van kleuren zien we terug in de werken van de kunstenaars en de prachtige zalen van ‘t Oude Raadhuis zal deze werken nog meer doen schitteren.

Van zaterdag 28 maart aanstaande tot en met 19 april is deze groepsexpositie te zien. Een absolute “must” voor kunstliefhebbers!

Over de kunstenaars

Pirandello toont ons vrolijke, kleurrijke voorstellingen in een primitieve stijl die aan de Cobra-beweging doen denken. Expressie en sterke emoties kenmerken zijn werk. De schilderijen zijn vol energie en levensvreugde. De gedrevenheid van de kunstenaar komt duidelijk in zijn werk tot uiting Zijn schilderijen zijn opgenomen in collecties over de hele wereld.

4Pirandello 5.2-BorderMaker

De in Duitsland wonende Braziliaanse beeldend kunstenares Lúcia Hinz maakt schilderijen waarin vorm en kleur in een spanningsveld elkaar proberen te overtreffen. Er ontstaat een grote dynamiek. Het betreft krachtige voorstellingen met een duidelijk herkenbare rijpe stijl. Figuren worden geabstraheerd in een kleurenpatroon. Vrouwen zijn haar voornaamste inspiratiebron. Voorgesteld door volledige lichamen in een zeer sterke beweging.

4Lucia Hinz.2-BorderMaker

Alhoewel Jon Guerreiro al geruime tijd in Noorwegen woont ademt zijn werk de frisheid en kleurschakeringen van zijn geboorteland uit. Al tijdens zijn opleiding in het ACC Instituut in Austin waar hij kunst en design gestudeerd heeft was hij enorm geïnspireerd door de hedendaags leven in grote steden. Zijn palet kenmerkt zich door het gebruik van heldere, sterk contrasterende kleuren en het toepassen van verschillende technieken op het doek. Door zijn expressieve werk geeft Guerreiro de ruimte aan en nodigt hij de toeschouwer uit om  zijn, haar eigen verbeelding en emoties in het kunstwerk te projecteren.

4Jon Guerreiro 3.2-BorderMaker

In haar werk toont Lourdes d’Ávila een bijzondere voorkeur aan de primaire kleuren. Zij beschouwt de kleur als een middel om rechtstreeks een invloed op de ziel uit te oefenen.  Volgens d’’Avila doet de kleur een beroep op alle soorten zintuiglijke ervaring. Krachtig, bijna onbeschaamde rode vlakken die een immense kracht suggereert of het kosmische gevoel dat Hemelse blauw in ons oproept.

4Lourdes Dávila 6.2-BorderMaker

De openingstijden van de tentoonstelling”Primavera” zijn op zaterdag- en zondagmiddag 14.00 – 17:00 uur.

Voor de verloting is een kunstwerkje beschikbaar gesteld. U kunt u dit originele kunstwerk winnen, en helpt daarmee het Oude Raadhuis onderhouden (prijs per lot € 2,00).