2016-05-21 t/m 2016-06-12 Expositie Martien Mertens, Ann v.d. Eijnde en Bonetta Stelpstra 21-05 t/m 12-06-2016

Martien Mertens (Gemert): Fijnschilderkunst.

6martienmertensGezichtopSchoorswinkel200907.2

Reeds op jonge leeftijd ca. 1945 was ik al veel bezig met het tekenen van voorwerpen. Later, tijdens mijn opleiding als bouwkundige, werden o.a.voor gebouwen ontwerpen gemaakt.

Tijdens mijn dagelijks werk werd veel ervaring opgedaan met de vormgeving en verschijningsvormen van objecten. In mijn vrije tijd heb ik opleidingen gevolgd en artistieke vaardigheden opgedaan, door het schilderen van stillevens en soms een landschap met bebouwing. Onder andere bij Peter Dillen uit Veldhoven.

Het weergeven van realistische-figuratieve voorstellingen heeft mijn voorkeur. Volgens de traditie van de 17de eeuwse schilders worden gebruiksvoorwerpen en stillevens door mij weergegeven. Aandacht voor details, stofuitdrukking en kleurgebruik staan centraal in mijn klassieke stillevens. Compositie en sfeer, wordt op mijn eigen wijze tot uiting gebracht.

Bij elk nieuw werk wil ik het vorige overtreffen.

6.IMG_1537.2 6MartienMertensschild19.2

In het oude kerkje te Middelbeers werden in 2004, 2007 en 2010 panelen en doeken geëxposeerd

In het kasteel in Gemert werden eveneens werken geëxposeerd.

Zomer 2011 werden werken geëxposeerd in Stavoren.

Ook in Lemmer worden nu werken ten toon gesteld

Info: www.martienmertens.com

Ann v.d. Eijnde-van Dijk (Deurne): Aquarellen, Acryl, Mixed Media.

6.AnnvdEijndeStand0006.2

Ann woont en werkt in Deurne. Ik kom uit een kunstzinnige familie, en groeide op in een natuurlijke omgeving met natuurlijke materialen en veel hergebruik tijdens- en na de tweede wereldoorlog. Na altijd creatief bezig te zijn in de jeugdbeweging en hobbyclubs, volgde ik met de opleiding creatieve handvaardigheid A en B, en werkte ik in de bezigheidstherapie.

Haar kunstzinnige vorming kreeg ze van naaldkunstenaar Willi Martinali en schilderen leerde ze bij de Vrije Academie in Deurne. Ze laat zich inspireren door de natuur en sociale omgeving. Ze maakt schetsen en foto’s. Met een losse toets, gevoel voor kleur en fantasie komen er verrassende werken tot stand.

6.AnnPaard 004.2 6.AnnPaarden 002.2

Ze exposeerde al in het Oude Kerkje in Middelbeers,

Zorgcentrum St. Jozef in Meijel,

Museum De Wieger in Deurne,

Museum Jan Cunen in Oss

en het Gemeentehuis in Deurne.

Bonetta Stelpstra (Deurne): Handgenaaide Lederen tassen, creatief met leder.

6.BoKadoOverzicht.2

Thuis waren we allemaal erg creatief. Door mijn verhuizing naar Deurne in 2009 heb ik mijn vaste baan helaas moeten opgeven. Naast mijn baan had ik een welzijnspraktijk. Ik merkte dat de mensen vaak tegen bepaalde problemen in het leven aan liepen.

Hierdoor kwam ik op het idee om creatief wat te gaan doen met de mensen.

Door het uitproberen van een aantal workshops kwam ik erachter wat ik leuk vond. Het werken met leder. Ik maak in opdracht voor winkels en personen, en geef workshops.

Het liefst geef ik de workshops in kleine groepjes. Door een workshop merk je dat er heel veel gezelligheid terug komt en mensen de tijd en energie nemen voor elkaar. Ook kunnen mensen wat stress kwijt. We maken namelijk de gaatjes met een soort vorkje (naaitand). Om door het leer te komen moet er dus goed gehamerd worden. We werken zonder naaimachine, en naaien alles met de hand, met naald en draad.

Ook het creatieve brein wordt goed getest. En zo zie je aan het eind van de workshop vaak iets heel moois ontstaan. Iets dat de mensen in eerste instantie niet van zichzelf hadden verwacht.

6.BoKadoTassen.2 6BoKadoTas.2

Mijn materialen zijn van een hoogwaardig kwaliteit leder. De huiden zijn origineel met de verwondingen, denk hierbij aan een prikkeldraad of hechting. We gebruiken het hele vel. Een gat in het leer wordt gebruikt voor een sluitingsgat. Alle rouwe randen van het vel zijn vaak de flappen van een tas/portemonnee  enz. Dit is echt een BO-KADO WORKSHOP kenmerk.

Zie Facebook pagina’s Bo-Kado Workshops.

 

Voor de verloting hebben de drie kunstenaars een kunstwerkje beschikbaar gesteld. Door mee te doen aan de verloting kunt u een origineel kunstwerk winnen (prijs per lot € 2,00).

Geopend: op zaterdagen en zondagen van 14 tot 17 uur.

Veel kijkplezier en wie weet tot ziens

 

Een bezoek aan de expositie combineren met de O&U markt in het Park 22-05-2016 is zeer de moeite waard.

Overigens staat ’t Oude Raadhuis zelf ook op de O& U Markt in het park, te Beek en Donk