Expositie Kubra ‘Symbiose’ in ’t Oude Raadhuis 3 t/m 25-03-2018

 

Expositie van Stichting KuBra (Kunstenaars Uit Brabant)

Op zaterdag 3 maart om 16.00 uur vindt in ’t Oude Raadhuis te Beek en Donk de feestelijke opening plaats van de expositie KuBra presenteert: ‘Symbiose’, voorafgegaan door de verloting van een kunstwerk van een eerdere expositie ter ondersteuning van ’t Oude Raadhuis. de expositie loopt van 3 tot en met 25 maart 2018.

Een groepsexpositie door 6 eigenzinnige kunstenaars die zijn aangesloten bij de Brabantse stichting KuBra; Tineke van Laarhoven (Gilze), Truus de Wijs(Eindhoven), Ruth van de Pol(Megen), Ellen Voets(Deurne), Emerentia van Vroenhoven(Breda) en Loes Watchman(Helmond).

Een symbiose van een diversiteit aan materialen aan stijlen. Deze expositie toont aan dat door diversiteit toch een mooie synergie ontstaat en dat verschillende disciplines en stijlen elkaar versterken. Op deze wijze is er voor iedere bezoeker wel iets te vinden wat hij of zij zal bevallen. Dat is KuBra! Kracht door variatie, creativiteit en kruisbestuivingen.

Het kunstenaarscollectief KuBra (Kunstenaars uit Brabant) kent ruim 130 leden die allemaal werken en wonen in Brabant (NL). De kunstenaars hebben o.a. als doel om hun werk gezamenlijk te exposeren in verschillende samenstellingen, op diverse locaties in Nederland en België.

In deze expositie is een diversiteit aan werken te zien welke gemaakt zijn met allerlei soorten materialen in verschillende stijlen, zoals sculpturen van brons, steen, klei, glas en wandobjecten/schilderijen met inkt, aquarel, acryl en olieverf op doek en papier of een mix daarvan. Hierin zien we techniek en vakmanschap op hoog niveau.

’t Oude Raadhuis, Heuvelplein 8, 5741 JK Beek en Donk.

Geopend op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de openingstijden wordt u ontvangen door de kunstenaars.

Toegang gratis. U bent van harte welkom.

Zie ook facebook: T Oude Raadhuis

De kunstenaars

De abstracte werken van Ruth van de Pol zijn gebaseerd op de waarneming, maar transformeren in samenhang met materiaal gedurende het werkproces naar een nieuw beeld.

De sculpturen van Tineke van Laarhoven gaan over de verschillende lagen in zichzelf, namelijk de vrijheid en grootsheid van de geest, de nuances en subtiliteit van de gevoelswereld, maar evenzeer de open wonden en de heftige emoties die daar het gevolg van zijn.

Van Vroenhoven heeft een enorme passie voor haar werk, waarbij doordacht wordt gewerkt aan diverse studies om uit te komen op een perfecte vormgeving, compositie en kleurgebruik. Zowel haar schilderijen als haar keramische werken zijn gebaseerd op natuurlijke elementen.

De keramische bustes van Loes Watchman zijn een proces van jaren en verbeelden de vele posities waarin ze het leven als vrouw heeft beleefd. Deze fragmenten zijn geen uitspraken over de feitelijke stand van zaken, maar een opening om wat niet zichtbaar is aan het licht te brengen en vorm te geven.

Truus de Wijs experimenteert binnen de verschillende glastechnieken. De mens en natuur inspireren Truus in haar ontwerpen. Kenmerkend in haar werk is dat zij verschillende vormen samenvoegt en vormt tot een nieuw beeld.

Ellen Voets schildert niet met penselen maar uitsluitend met paletmessen. Door de grote hoeveelheden olieverf, die ze met snelheid en trefzekerheid op het linnen aanbrengt, krijgt haar werk een zekere beweeglijkheid en een ruig karakter. Zij heeft zich geheel gespecialiseerd in het schilderen van mens en dier.

Scholenbezoek 23-03-2018, met hulp van Loes Watchman: