2016-10-29 t/m 2016-11-20 Expositie Berry van Bokhoven en Guus van den Elsen 29-10 t/m 20-11-2016

Bijzondere expositie in Beek en Donk door docent Kunstlokaal

11.16.LinksBerryRechtsGuus.3

BEEK EN DONK -Berry van Bokhoven, docent aan het Kunstlokaal, exposeert zijn kunst vanaf 29-10-2016 in ’t Oude Raadhuis in Beek en Donk. Schilder Van Bokhoven bundelt in de expositie de krachten met de Beek en Donkse beeldhouwer Guus van den Elsen.

De werken van de twee kunstenaars vormen een bijzondere expositie vol imposante, natuurstenen beelden en kleurige schilderijen.

11.14889737Opening

Beek en Donkenaar Van den Elsen is vooral bekend om zijn grote beelden, vaak vrouwfiguren met volle rondingen. Na de uitnodiging om zijn werk te tonen in ‘t Oude Raadhuis zocht hij een collega om de hoge witte muren van de expositieruimte mee te vullen, hij vond die in zijn oud collega Berry van Bokhoven uit Helmond. Van Bokhoven maakt vooral grote schilderijen vol kleurrijke, glooiende Toscaanse landschappen.

De kunstenaars kennen elkaar van hun werk als creatief therapeut in het Boekelse Huize Padua. Beide heren volgden voorafgaand daaraan een kunstopleiding. Van Bokhoven aan de Kunstacademie in Den Bosch, Van den Elsen aan de Vrije Academie in Helmond. “We hebben het vak van kunstenaar, de materialenkennis en de technieken nog echt geleerd, daar ben ik echt trots op,”, vertelt Van Bokhoven. Van den Elsen vult aan: “Doordat we door ons werk als therapeut financieel niet van de kunst afhankelijk waren is onze stijl ook nooit gestuurd.”

De rondingen in de beelden van Van den Elsen en de glooiende, kleurrijke lijnen in de schilderijen van Van Bokhoven vullen elkaar prachtig aan.

11.16.nieuwbeeldGuus.2 11.16.schilderijBerry.2

De expositie wordt zaterdag 29 oktober om 16:00 uur geopend

door Sancia Swinkels, oud-voorzitter van het voormalige creatief centrum in Gemert

waar van Bokhoven docent is.

Daarna is tentoonstelling t/m 20 november, elk weekend van 14:00 tot 17:00 uur te bezoeken in ‘t Oude Raadhuis aan het Heuvelplein in Beek en Donk.