2014-03-08 t/m 23 Expositie Arianne Goumans-Cozijnsen met schilderijen 8 t/m 23-03-2014

Expositie Arianne Goumans in ’t Oude Raadhuis  9 t/m 23-02-2014

3.Arianne0379.2 3.Arianne0380.2 3.Arianne0384.2 3.Arianne0394.2

In maart 2014 exposeert Arianne Goumans schilderijen in ’t Oude Raadhuis aan  het Heuvelplein te Beek en Donk.
Deze expositie is na de opening op 8 maart vrij toegankelijk op elke zaterdag en zondag

vanaf 9 t/m 23 maart 2014 tussen 14:00 en 17:00.

Arianne Goumans houdt zich al geruime tijd met schilderen bezig. Na de nodige oefeningen en ervaringen als autodidact heeft zij zich vooral verder ontwikkeld in techniek door de lessen die zij volgde bij de vermaarde Helmondse kunstenaar Jo Manders begin negentiger jaren.

In die periode hield zij zich vooral bezig met tekenen en aquarelleren, waarbij veel aandacht gericht was op het verder perfectioneren en beheersen van allerlei basistechnieken. In de werken uit die periode, vooral aquarellen, komt het streven naar perfectie, schaduw en perspectief en in het algemeen de beheersing van materie en textuur  sterk naar voren.

Daarna is zij zich meer toe gaan leggen op het schilderen met acryl, waarvan zij een groot aantal werken tentoonstelt.  De laatste jaren heeft zij veel geëxperimenteerd met voorstellingen van mensen in beweging, waarbij de expressie van die beweging in sprekende kleuren heel direct en primair neergezet wordt.

De schilderijen zijn door  hun levendigheid vaak gemakkelijk toegankelijk en aansprekend. Soms zijn ze wat abstracter en laten meer ruimte voor eigen interpretatie door de toeschouwer.
Zij schildert omdat ze vooral zelf  daar plezier aan beleeft. En als dat plezier dan ook nog gedeeld wordt door anderen, is zij naar eigen zeggen volledig in haar missie geslaagd.

Bezoek om vooraf een indruk van de tentoongestelde werken te krijgen haar website www.ariannegoumans.nl .