2017-04-01 t/m 23 Expositie 3 kunstenaars uit Helmond in ’t Oude Raadhuis 1 t/m 23-04-2017 Marie-José van Bezeij, Gwen Christiaansen en Marjo van der Burgt.

Geopend 1 t/m 23-04  incl. 2e Paasdag.

Scholenbezoek 07-04-2017, Intense aandacht.

 

Marie-José van Bezeij – Beeldhouwster

Marie-José heeft al op jonge leeftijd cursussen tekenen, schilderen, keramiek, architectuur en beeldhouwen gedaan. Het beeldhouwen in steen heeft ze ontdekt bij Lucien van der Eerde op Lux Et Terra in Lierop. Beeldhouwen is haar passie geworden. Ze hakt het liefst in harde marmersoorten zoals Arduin en Carrara marmer. De vorm en de kleur van de ruwe steen bepalen de toe te passen techniek en de keuze om abstract of figuratief te werken. Ze exposeert al jarenlang in galeries en op kunstmanifestaties in Nederland en België.

Website: http://mjvanbezeij.exto.nl/

 

Gwen Christiaansen – Kunstschilder

Gwen heeft de modeacademie Charles Montaigne in Amsterdam gedaan. Ze heeft daarna op verschillende plekken op de wereld gewoond. Ongeveer vijftien jaar geleden is ze schilderlessen gaan volgen bij Ton van den Hoogen in Helmond. Ook heeft ze lessen gevolgd bij atelier Inge in Helmond. Ze werkt met acryl en olieverf op doek en paneel. Haar werk bestaat grotendeels uit abstracte landschappen met figuratieve huisjes, waarschijnlijk het gevolg van haar vele verhuizingen. Momenteel is ze bezig met meer realistisch werk. Gwen heeft op verschillende plekken en galeries in Nederland geëxposeerd.

Website: http://www.christiaansen.com/Christiaansen/Welkom.html

 

Marjo van der Burgt – Realistisch Kunstschilder

Marjo is ruim dertig jaar geleden serieus begonnen met schilderen. Ze voelde zich toen al sterk aangetrokken tot het realisme. In eerste instantie heeft ze les gehad van de Helmondse kunstschilder Jo Manders. Daarna is ze na enige omzwervingen en uitproberen van verschillende materialen terecht gekomen op de academie voor realistische schilderkunst van Peter Dillen in Veldhoven. Om tot slot nog enkele specialistische technieken te leren is ze naar Antwerpen gegaan voor lessen van de Belgische fijnschilder Maarten Boffé. Marjo schildert uitsluitend stillevens in de fijnschildertechniek met olieverf op paneel. Ze exposeert al tientallen jaren in galeries en op kunstmanifestaties in binnen- en buitenland.

Website: http://www.marjovdburgt.exto.nl/

Kunst in Oude Raadhuis film van Wim Weyers

Geplaatst door Omroep Kontakt op zondag 9 april 2017

De kunstenaars zijn alle weekeinden aanwezig,

ze zouden het fijn vinden om u te mogen begroeten. Entree gratis.

Voor de verloting hebben ze een kunstwerk beschikbaar gesteld. Door mee te doen aan de verloting kunt u dit originele kunstwerk winnen, en helpt u tegelijkertijd het Oude Raadhuis onderhouden (prijs per lot € 2,00).

 

Openingstijden exposities: elke zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur, entree gratis; expositie loopt vanaf 1 t/m 23 april 2017. Ook op 2e Paasdag 17 april geopend.

Website: www.oudraadhuis.nl