2017-05-13 t/m 2017-06-13 Expositie 13 mei t/m 5 juni 2017 Photo-Art, schilderijen en keramiek, ook geopend op Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag.

Expositie 13 mei t/m 5 juni 2017, ook geopend op Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag.

Photo-Art, schilderijen en keramiek in ‘t Oude Raadhuis te Beek en Donk.

Op zaterdag 13 mei om 16.00 uur opent de tentoonstelling van Adri van Daal, Helmi Maas van Hoof en Anne-Marie van Berlo.  Drie kunstenaars uit Gemert tonen pigment-prints, schilderijen en keramiek.


Adri van Daal genoot z’n creatieve opleidingen aan de Sociale Academie en SKVE te Eindhoven.  Was hij in het verleden actief met airbrush, tekenen, meubel en interieurontwerpen, de laatste jaren richt hij zich weer op fotografie.  Zijn voortdurende drijfveer is het thema tegenstellingen. Tegenstellingen in het algemeen, zoals open gesloten  en zwart wit. Ook schijnbare emotionele tegenstellingen tussen en in mensen, zoals haat liefde en pessimisme optimisme. Hij toont onder andere een selectie uit z’n fotografische serie “Verhuld Ontluiken”.   Voor deze serie fotografeerde hij bloemen als symbool voor optimisme. Door digitale bewerkingen van meerdere lagen foto’s ontstaat een geheel nieuwe originele  transparante sfeer.

www.adrivandaal.nl


Helmi Maas- van Hoof  legt zich vooral toe op olieverfschilderijen. Het uitgangspunt is  daarbij meestal de mens of de natuur, op stilistische wijze weergegeven.  In combinatie met de olieverf wordt er soms gebruik gemaakt van collage materiaal zoals papier, dat op een subtiele manier in het schilderij verwerkt wordt. Vaak overheersen de suggestie en kleur, zeker bij de werken met een landschappelijk karakter.  Bij mensfiguren is de uitdrukking en zeggingskracht het in het oog springende element, waarbij gestreefd wordt om met minimale weergave een maximale effect te creëren.

Haar werk ‘water” werd in 2015 bekroond met de Brabantse amateurkunstprijs. Eerder won zij tot tweemaal toe de regionale voorrondes van de landelijke Talenspalet prijs.

www.helmimaas.nl


Anne-Marie van Berlo-Wiering is gast-exposant. 15 jaar geleden begon zij met het maken van keramische werken van grove chamotte klei bewerkt met oxides en sulfaten.  Zij is autodidact, het gebruik van vaak warme kleuren verraadt haar Australische roots.

Na jaren boetseren, werd zij na het volgen van een cursus geïnspireerd om te werken met lappen klei. De werken ontstaan intuïtief, wat verrassende warme resultaten geeft. Haar werk is veelzijdig te bekijken, prikkelt de fantasie en ontroerd.

Deze expositie van 13 mei t/m 5 juni  in ‘t Oude Raadhuis, Heuvelplein 8  in Beek & Donk, is gratis toegankelijk en geopend op zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur. Tevens geopend op Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag.

www.oudraadhuis.nl en facebook: T Oude Raadhuis