Betsie van der Cammen en Frans Kerstens 29-09 tm 21-10-2018

Betsie van der Cammen en Frans Kerstens 29-09 tm 21-10-2018

Betsie van der Cammen:

  

 

Frans Kerstens:

 

Expositie in ’t Oude Raadhuis van Betsie van der Cammen en Frans Kerstens

Opening: Zaterdag 29-09 16:00 uur.

Betsie van der Cammen schildert al ruim 20 jaar.

Aanvankelijk schilderde ze in aquarel, later is ze overgestapt naar acryl.

Ze is gaan experimenteren om allerlei materialen en structuren, zoals stoffen, in haar schilderijen te verwerken.

Het inspireert haar om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het geeft een extra dimensie aan haar schilderijen. Het schilderij krijgt meer diepte en wordt driedimensionaal.

En eenmaal aangebracht op het doek moet ze daar mee dealen. Het geeft een extra dimensie aan haar schilderijen, zoals ook het kleurgebruik dat laag over laag doet. Warme aardetinten worden gecombineerd met felle kleuren.

Een zekere spanning dient zich aan. De kijker gaat op zoek in het schilderij.

Inspiratie haalt ze uit de natuur, landschappen, architectuur mensen en kleuren.

Haar werk is divers; figuratief, modern en abstract.

Soms heeft ze vooraf een idee maar meestal laat ze zich door het materiaal meevoeren naar een creatie die dan spontaan ontstaat. Ze schildert wat in haar opkomt met zoveel mogelijk afwisseling, zo geeft ze zichzelf en haar werk ruimte en vrijheid voor nieuwe ideeën.

 

Frans Kerstens

Tekent van jongs af aan. Ook heeft hij jarenlang schilderles gehad en met heel veel plezier in een groepje geschilderd. Daarnaast is hij ook al heel lang bezig met het maken van beelden en objecten van staal en lood.

Na div. workshops is hij sinds 1990 begonnen met beeldhouwen.

Het werken met een ruwe steen boeit hem zo dat je met recht kunt spreken van een ware passie. Daarbij werkt hij meestal vanuit een schets, maar soms ontstaat het beeld al beeldhouwend in zijn hoofd zowel abstract als figuratief of wordt het een combinatie daarvan.

Hij werkt met zachte en harde steensoorten en probeert zijn beelden door het spelen met lijnen en vormen zo optimaal mogelijk tot zijn recht te laten komen.

Het plezier van het zelf maken staat voorop, maar naast het hakken, modelleren en polijsten geniet hij ook als hij zo’n glanzend beeld, wat uit een stuk ruwe steen is ontstaan, kan exposeren. De lovende positieve reacties over zijn werk, zijn een stimulans om door te gaan en het aan een nog breder publiek te tonen.

Geopend van 29-9 t/m 21-10-2018 in ’t Oude Raadhuis te Beek en Donk. Elke zaterdag en zondag 14:00 -17:00 uur.

 

Zie www.oudraadhuis.nl of facebook T Oude Raadhuis

Graag tot ziens.