2017-09-30 t/m 2017-10-22 Rooise kunstenaars Lena Bakker-Strijbos en Cees van de Wijdeven exposeren in  ‘t Oude Raadhuis in Beek en Donk 30-09 t/m 22-10-2017

Rooise kunstenaars exposeren in  ‘t Oude Raadhuis in Beek en Donk

Lena Bakker-Strijbos en Cees van de Wijdeven, beiden uit Sint-Oedenrode,
exposeren hun werk in de alom bekende expositie ruimte ’t Oude Raadhuis in Beek en Donk.

 

Lena die haar opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk (B) heeft gevolgd, schildert hoofdzakelijk geïnspireerd door de natuur. Zo is een van haar werken een berenklauw of een paardenbloem, maar ook landschappen in alle seizoenen, realistisch of geabstraheerd.

Haar werk laat zich het best omschrijven als poëtisch-realistisch, enerzijds verstild, anderzijds krachtig en kleurrijk.

Welkom op mijn website!

 

Het beeldhouwwerk van Cees heeft meestal abstracte vormen. Hij werkt vooral met middelharde of harde steensoorten. Cees streeft ernaar om zijn beelden zo ruimtelijk mogelijk te maken, waardoor licht en schaduw een nieuwe dimensie aan het beeld toevoegen. Het leven van Cees heeft altijd in het teken van kunst gestaan. Na zijn middelbare schoolopleiding volgde hij de opleiding Industriële Vormgeving in Eindhoven. Hij kreeg daar les van bekende kunstschilders waaronder Cees Bol en Har Sanders. Na zijn werkzame leven als zelfstandig ondernemer en docent bloemsierkunst is hij met groot enthousiasme gaan beeldhouwen.

Zijn werk is ook te zien op:

http://www.ceesvandewijdeven.nl/

https://www.facebook.com/T-Oude-Raadhuis-1545307572391421/

   

Oktober 2017:

Geslaagd scholenbezoek Muldershof groep 5/6 aan de kunstenaars in ’t Oude Raadhuis Beek en Donk.
Cees van de Wijdeven, vertelde over het steen bewerken en heeft het ook voorgedaan.
Lena Bakker Strijbos, schildert en legde het kleur mengen uit.

Er was zo veel te zien. Ze luisterden aandachtig en vonden het een leuk bezoek.
Iedereen was enthousiast.