KUNSTPODIUM 't Oude Raadhuis

Expositieruimte voor beeldende kunst en podium voor muzikaal talent.

Home Events Kunstpodium Petra van de Vorst en Olaf Sijmens Gecanceld

Petra van de Vorst en Olaf Sijmens Gecanceld

Ook deze expositie is helaas gecanceld i.v.m. de heersende #Corona Griep

Petra van de Vorst en Olaf Sijmens

 

Expositie Petra van de Vorst en Olaf Sijmens in ’t Oude Raadhuis Beek en Donk

 

Petra van de Vorst

Geïnspireerd en geboeid door mens en tijd, schildert ze portretten naar aanleiding van de fases in haar leven of de dingen die haar aangrijpen.

Haar werk is zoekende, mysterieus en fragiel, vaak stil en vergrijsd. Ze schildert met olieverf op papier en doek, experimenteert met allerlei ondergronden, kleur en mengsels met mediums om de erosie van de tijd weer te geven.

“Deze expositie is ontstaan door de vele uren die ik met mijn dementerende moeder heb doorgebracht met het luisteren naar haar verhalen en het bekijken van foto’s. De verwarde indrukken van moeder, inspireerde mij tot de werken die ik op deze tentoonstelling laat zien” aldus Petra van de Vorst.

Acht jaar heeft ze de academie van Arendonk gevolgd en ze is in 2018 afgestudeerd. Nu volgt ze het modelatelier en werkt ze thuis aan opdrachten.

www.facebook.com/peetvdvorst

 

Olaf Sijmens

Lange tijd heeft Olaf voor de klas gestaan als docent Bouwkunde. Tegenwoordig is hij werkzaam als orgelbouwer. Zijn vrije tijd besteedt hij het liefst aan beeldhouwen.

“Ruim 10 jaar geleden werd ik met het “beeldhouwvirus” aangestoken, tijdens een zomerworkshop door kunstenaars uit Zimbabwe. Ik volgde daarna nog lessen om bekender te worden met de verschillende gereedschappen en technieken, maar ik kan mezelf vooral autodidact noemen” aldus Olaf Sijmens.

Mens en natuur inspireren hem. Daarbij werkt hij zowel figuratief als abstract. Voornamelijk in steen en soms in hout, waarbij hij zich laat leiden door de vorm van het materiaal.

Olaf maak deel uit van de Vresselse Beeldhouwers en is aangesloten bij Kunstgroep Stiphout.

www.olafsijmens.jouwweb.nl

 

Hun gezamenlijke expositie is te bezoeken van 25-04 t/m 17-05-2020.

En is geopend elke zaterdag en zondag 14:00-17:00 uur.

Heuvelplein 8, 5741JK  Beek en Donk

Parkeren en entree gratis. Verloting € 2 per lot.

www.oudraadhuis.nl

Categorie