KUNSTPODIUM 't Oude Raadhuis

Expositieruimte voor beeldende kunst en podium voor muzikaal talent.

Home Events Kunstpodium KuBra-Art overzichtstentoonstelling ´Brabantse Lente’

KuBra-Art overzichtstentoonstelling ´Brabantse Lente’

KuBra-Art in ‘t Oude Raadhuis – Beek en Donk met de overzichtstentoonstelling ´Brabantse Lente’

7 Brabantse beeldend kunstenaars van KuBra-Art brengen de lente naar Beek en Donk!
Ze tonen hun kunst 4 weken lang in het monumentale Oude Raadhuis gelegen in de voormalige heerlijkheid Beek en Donk. Van zaterdag 27 mei t/m zondag 18 juni 2023, alle zaterdagen en zondagen, èn beide Pinksterdagen, van 14 tot 17 uur, zijn er Brabantse kunstenaars aanwezig om over hun werk te vertellen.

De officiële opening wordt gevierd op zaterdag 27 mei vanaf 16.00 uur met een hapje, een drankje en livemuziek.

De opening start met de verloting van een kunstwerk van een eerdere expositie ter ondersteuning van Kunstpodium ’t Oude Raadhuis. Meer info: www.stichtingkubra.nl

 

Lente! Na een lange winter ontwaken bloemen en planten uit hun winterslaap. De dagen worden langer en warmer. Zwellende knoppen, dartelende lammetjes, zon op je huid. Lentekriebels! We gaan er op uit! De lente brengt ons gevoelens van optimisme en vreugde. Nodigt uit om naar buiten te gaan en te genieten van de prachtige natuur.
De expositie ‘Brabantse Lente’ belichaamt deze energieke sfeer van verandering en vernieuwing, en biedt een kleurrijk palet van creatieve uitingen die passen bij deze inspirerende tijd van het jaar.

Brabantse Lente, in ‘t Oude Raadhuis te Beek en Donk, biedt een uitstekende gelegenheid om te genieten van kunst van Brabantse kunstenaars die geïnspireerd zijn door de energieke atmosfeer van dit seizoen. De specialiteit van de kunstenaars van KuBra-Art is hedendaagse kunst en de collectie is veelzijdig: met intuïtief geschilderde sfeerbeelden van Frank Keiren (Nuenen); stoere polyester beelden van Nanda van Alebeek (Zaltbommel); krachtige figuratieve schilderijen van Honoré Didden (Tilburg); subtiele glaskunst van Vicky van der Plas (Vught); geometrisch abstracte schilderijen van René Roovers (Nuland);  fusies van porselein met  verweerd ijzer van Jeanette van Strien (Haaren) en sferische, gelaagde schilderijen Jeannie op ’t Hoog (Tilburg).

 

De expositie wordt zaterdag 27 mei om 16.00 uur officieel geopend. Tijdens deze expositie is ‘t Oude Raadhuis, Heuvelplein 8, 5741 JK  Beek en Donk, geopend op zaterdag en zondag en op 1e en 2e Pinksterdag van 14 tot 17 uur. De expositie loopt van 27 mei t/m 18 juni 2023. De toegang is vrij. Gedurende de expositie zijn er kunstenaars aanwezig om te vertellen over hun werk.

Donderdagmiddag 15-06   14:00-15:30 KunstCafé: middag met uitleg door leden van KuBra. Aanmelden via info@oudraadhuis.nl

Stichting KuBra

www.stichtingkubra.nl

Het kunstenaarscollectief KuBra (Kunstenaars uit Brabant) kent 140 deelnemers die allemaal werken en wonen in Brabant (NL). De beeldend kunstenaars hebben onder andere als doel om hun werk gezamenlijk te exposeren in verschillende samenstellingen, op diverse locaties in Nederland en België.

Categorie