KUNSTPODIUM 't Oude Raadhuis

Expositieruimte voor beeldende kunst en podium voor muzikaal talent.

Home Events Kunstpodium Expositie Kunstroute Laarbeek in ’t Oude Raadhuis gaat door.

Expositie Kunstroute Laarbeek in ’t Oude Raadhuis gaat door.

Overzichtstentoonstelling naar de Kunstroute Laarbeek 2021

Open op 23, 24 en 25 mei tussen 14:00 – 17:00 uur.

U kunt de expositie in ’t Oude Raadhuis bezoeken zonder afspraak. Wel moet iedereen de Corona maatregelen naleven.

A.s. zaterdag 23 mei opent de expositie in ’t Oude Raadhuis. Omdat de kunstroute niet doorging zijn de kunstenaars bereid om toch enkele van hun kunstwerken te tonen in ’t Oude Raadhuis Beek en Donk. Hun eigen expositieruimtes zijn niet geopend tijdens de openingsdagen in ’t Oude Raadhuis.

Getoond worden aanwezige werken van de kunstenaars uit de 4 kernen van Laarbeek: Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout.

Cees Meijer; maakt abstract werk in harde steensoorten zoals marmer, arduin en graniet. Begonnen met beeldhouwen tussen zijn 45 en 50e levensjaar is zijn werk inmiddels te bewonderen in binnen en buitenland. Een kunstwerk is voor hem geslaagd als het iemand in de emotie raakt. Hij ontvangt veel kunstenaars uit diverse landen voor zijn workshops.

Riet Hagelaar-van Bree; is creatief begonnen met kalligraferen van teksten. Om haar teksten te verfraaien begon ze te schilderen. Overgegaan naar het schilderen werkt ze zeer divers, met olieverf, aquarel of in inkt. Ook haar manier van werken varieert van realistisch, soms naar een spel van water en verf, soms puur op het gevoel of een combinatie.

May Jansen-van Schijndel; In de tien jaar dat zij met schilderen bezig is werkt ze met verschillende technieken en materialen. Ze debuteerde met haar werken tijdens de Kunstroute Laarbeek 2019 en is overweldigd door de aandacht die zie kreeg sinds die expositie. De werken komen recht uit haar ziel, bevatten af en toe haar eigen vingerafdrukken, en zijn soms erg humoristisch.

Eef Wezenberg; is begeesterd door glaskunst, met name door de prachtige speling van het licht en werking van toegevoegde kleur(en). De lichtinval wordt steeds anders door slechts je hoofd te bewegen. Hij bedenkt en tekent de geometrische vormen, en laat dat in perfectie uitwerken. Zijn werken staan in binnen en buitenland.

Leon van der Zanden; zet de mens centraal. Hij gebruikt behalve brons en keramiek ook diverse gemengde materialen voor zijn ruimtelijk werk zoals brons gemengd met aluminium. Ook werkt hij in zijn tekeningen met aquarel, houtskool en acryl en maakt hij kalligrafisch werk.

Jan van de Pol; organiseert en co-organiseert diverse steenhouwer symposia in binnen en buitenland. Hij maakt beelden uit diverse materialen zoals steen, gecombineerd met hout, metaal, brons en glas. Diverse werken staan in gemeenten nationaal en internationaal. Hij toont in deze expositie enkele 2D werken.

Maria Verschuren; begon met aquarelleren maar stapte gaandeweg over naar steeds grotere werken. Ze werkt in pure ontspanning met acrylverf op groot doek. Daaruit vloeien mooie creaties veelal naar de natuur. Vooral kleuren geven haar inspiratie, kleuren en materie smelten tot een geheel.

Thea Blok-Kellner; werkt met hart en ziel. Haar veelzijdige creativiteit heeft ze zowel aan haar cursisten als ook aan dochter en kleindochter doorgegeven. Thea stond onder meer met Nelleke van den Oever aan de wieg van de Kunstroute Laarbeek. Diversiteit kenmerkt haar werken, en ze is in alle werken even sterk. Naast schilderen werkt ze met keramiek en aan sculpturen en beeldhouwwerken.

Ria Kastelijns-Potma; heeft vaak mensen als inspiratiebron om te schilderen. Maar ook zie je kleurrijke natuur of zachte dromerige pastels in acryl van haar hand. Daarnaast werkt ze graag aan keramiek. Hoe dan ook het gevoel moet gevolgd worden en blijft de leidraad in al haar werken.

En nieuw als Kunstroute Laarbeek deelnemers exposeren  Mieke Vester; ze toont haar 3D werkt, en Leanne Swanenberg; deze laatste schildert in mixed media en collage stijl soms gelaagd, kleurrijk of in natuurtonen, vrij of soms industrieel weergegeven.

Jan van Hoeck; is pas echt in zijn element achter zijn houtdraaitafel. Na de scholing van LTS tot HTS o.a. als timmerman, kwam het houtwerken door de loopbaan in de knel. Maar als gepensioneerde kwam er ruimte voor zijn oude liefde. Hij heeft een hekel aan plastic gebruiksvoorwerpen, van hout kun je veel duurzamere en mooiere exemplaren maken, zoals hij laat zien. Hij toont houten vazen.

Helmie Segboer; heeft de prachtige natuur als inspiratiebron, mooi landschap en zeezichten. Op haar doeken probeert ze die sfeer en beleving te pakken. Kunst verbindt heeft ze in haar carrière gemerkt. Naast haar schilderen doet ze meer. Inspiratie haalt ze zowel dichtbij huis, als ver van hier. Maar altijd is gedetailleerdheid, reliëf en kleurigheid terug te vinden in haar werken.

Op 22, 23 en 24 mei is deze expositie open voor publiek tussen 14:00 en 17:00 uur. Een afspraak is niet nodig. Er kunnen maximaal 8 personen (met mondkapjes voor) door de expositieruimtes lopen na desinfecteren van de handen. Houdt 1,5 m afstand. U bent weer van harte welkom.

Eef
may
Riet
o.a. Werk van Maria

 

Categorie