KUNSTPODIUM 't Oude Raadhuis

Expositieruimte voor beeldende kunst en podium voor muzikaal talent.

Home Events Kunstpodium Expositie Verbinding via kunst door Mustafa Ibrahim in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Expositie Verbinding via kunst door Mustafa Ibrahim in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Verbinding via kunst; Expositie benedenhal Kunstpodium ’t Oude Raadhuis door Mustafa Ibrahim.

Een van de deelnemers aan het LEV-Taalmaatje project.

Met deze expositie zowel in de bovenzalen als in de benedenhal, willen we een brug slaan tussen alle creatieve geesten binnen onze gemeenschap en een verbinding tot stand laten komen tussen de Laarbeekers en onze talentvolle kunstenaars.
Het is mooi dat creatieve mensen, die niet zo makkelijk hun werk laten zien, door deze expositie een mooi podium krijgen in Laarbeek.

Samen exposeren geeft kracht.

 

In de benedenhal heet Mustafa Ibrahim u welkom.

Mustafa is 60 jaar oud en van Syrische afkomst. Zijn moedertaal is Koerdisch, “maar ik spreek ook Arabisch, inmiddels kan ik wat Nederlands praten, ook spreek ik Turks en zelfs een beetje Chinees” aldus Mustafa. “Ik ben nu vier jaar in Nederland. Ik woon in Beek en Donk, in een rijtjeshuis in de Smalleweg. Mijn vrouw heet Maliha. Samen hebben we vier kinderen, drie zoons en één dochter. Ik wil graag beter Nederlands leren spreken en contact maken met mensen”.

Vijfendertig jaar geleden is Mustafa begonnen met tekenen en schilderen.

Hij heeft van het schuurtje achter zijn huis zijn atelier gemaakt. Daar werkt hij regelmatig aan zijn schilderijen. Schilderen en tekenen zijn zijn hobby. In zijn werkzame leven heeft hij heel uiteenlopende beroepen in verschillende landen gehad. Zoals chef kok in een restaurant in Raqqa.
Mustafa hoopt wat hij geleerd heeft aan Nederlandse taal bij het LEV taalmaatje project, in deze expositietijd te kunnen toepassen, hij hoopt op gezellig contact en conversatie. “Ik hoop dat u mijn schilderijen kunt waarderen”.

 

Loop ook door naar de bovenzalen, waar werken te zien zijn van diverse Laarbeekse creatieve kunstenaars met het thema “Winter in Laarbeek”.

Zij tonen: schilderijen, maar ook beeldhouwwerk, keramiek, glaskunst, papierkunst, ikonen, aquarel en quilt.

De expositie in de twee bovenzalen heet “Winter in Laarbeek” om twee redenen, 1 omdat de expositie in deze wintertijd plaats vindt. 2. Dat wat tentoongesteld wordt moet met de winter te maken hebben. (Dit thema kan heel vrij opgevat worden; zoals een zomerschilderij met als titel: “In de winter denkend aan de zomer”) Kerst is ook in de winter.

 

Namens Mustafa en de overige kunstenaars bent u van harte welkom in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis.

Geopend op  zaterdagen en zondagen van 25-11 t/m zaterdag 30-12, met uitzondering van 24-12, 14:00 – 17:00 uur. Heuvelplein 8, Beek en Donk.

Categorie