KUNSTPODIUM 't Oude Raadhuis

Expositieruimte voor beeldende kunst en podium voor muzikaal talent.

Home Events Kunstpodium Expositie schilderijen Sjoukje Dop en Anne-Marie Somers

Expositie schilderijen Sjoukje Dop en Anne-Marie Somers

Expositie Schilderijen leuk voor kinderen in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Sjoukje Dop met XL schilderijen

en Anne-Marie Somers met Twinkelschilderijen en mistieke schilderijen

 

Een prachtige expositie om met de kinderen te gaan bekijken!

 

Anne-Marie Somers werd geboren in 1959 in ‘s-Hertogenbosch. Zodra ze een potlood kon vasthouden is ze begonnen met tekenen. Na de middelbare school ging ze naar de creatieve opleiding St. Lucas te Boxtel. En daarna volgde ze een opleiding tot akte tekenen in ‘s-Hertogenbosch.

De schilderijen van Anne-Marie hebben vaak iets mystieks. Ze voegt kleuren en vormen samen tot een goede compositie waarin de maatschappij, mens of natuur een centrale rol speelt en waaraan je kunt zien wat haar gevoelens zijn. De kleuren kunnen uitbundig of ingetogen zijn.

Dit in tegenstelling tot haar Twinkelschilderijen voor kinderen die een frivole, lieflijke, romantische fantasiewereld uitbeelden. Op www.twinkelschilderijen.nl en op werk aan de muur zijn haar vrolijke, sprookjesachtige schilderijen te vinden en te bestellen. Op www.artbysomers.com staat haar vrije werk.

Anne-Marie heeft een boekje van KIKA geïllustreerd, dit is ook te koop tijdens de expositie.

 

Sjoukje Dop groeide op in het Drentse Roden, vlak onder de rook van Groningen. Ze overwoog naar de kunstacademie te gaan, maar startte met de studie farmacie. Na haar studie kreeg ze een baan in Utrecht en verhuisde naar ’s-Hertogenbosch. Tien jaar reisde ze dagelijks op en neer naar Utrecht. Nadat ze daarmee stopte, hield ze tijd over voor andere activiteiten. Zo kwam ze terecht bij ArtCentrum De Ark in Haarsteeg en raakte gepassioneerd in het schilderen van portretten.

Sjoukje gebruikt grote doeken en maakt daarop met acryl een schets. Daarna schildert ze er talloze lagen olieverf overheen. Daarbij streeft ze onbewust naar perfectie en wil de technieken steeds beter beheersen. Maar de wereld is niet perfect en niet alles is maakbaar. En juist in de imperfectie schuilt vaak de schoonheid. Vooral bij een gezicht. Het portret is pas af als de blik haar raakt. Instagram: sjoukjedop.

Sjoukje schildert ook portretten in opdracht

 

Op donderdag 4 april 14:00-15:30 is het KunstCafe over hun werken, je kunt je nu al aanmelden via: info@oudraadhuis.nl

Open: 30 maart t/m 21 april 2024 14:00 – 17:00 uur.

Categorie