KUNSTPODIUM 't Oude Raadhuis

Expositieruimte voor beeldende kunst en podium voor muzikaal talent.

KUNSTPODIUM  't Oude Raadhuis
Home Events Kunstpodium Expositie schilderijen van Catharina Janssen in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Expositie schilderijen van Catharina Janssen in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Tijdens haar werk als docent aan het Dr. Knippenbergcollege te Helmond is Catharina in 2010 gestart met de opleiding schilderen aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk. Inmiddels heeft ze afscheid genomen van haar school en neemt schilderen een nog belangrijker plaats in. Schilderen geeft haar een positieve focus. Ze schildert in olieverf op doek en paneel. De onderwerpen gaan de laatste jaren vooral over mensen. Daarnaast heeft zij als bioloog een grote voorliefde voor planten.

Doordat ze altijd veel heeft gefotografeerd is er genoeg beeldmateriaal dat inspireert om te schilderen. Ze gebruikt hiervoor ook afbeeldingen uit de krant of stills van de tv. Deze fotografeert ze en print ze in zwart-wit waardoor de contrasten goed zichtbaar zijn. De kleurkeuze wordt nu minder bepaald door de afbeelding waardoor zij vrijer kan werken. Ze schildert voornamelijk intuïtief.

In 2021 is Catharina gestart met een website waar zij iedere drie weken iets vertelt over een of meerdere van haar schilderijen. Deze blogs kunnen gaan over de keuzes die gemaakt moeten worden tijdens het schilderen, de techniek, de locatie van de afbeelding, de opbouw van het werk en wat haar inspireert. Zie www.catharinajanssen.nl.

 

De officiële opening van deze bijzondere expositie is op zaterdag 7 januari 2023 om 16.00 uur.

7 t/m 29-01-2023 kunt u de expositie bezoeken op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur, Catharina is dan zelf aanwezig en hoopt u dan te ontmoeten.

Ook geopend woensdag t/m vrijdag tijdens openingsuren van de cadeauwinkel Knus bij Marie.

Donderdag 26-01-2023 is de expositie gesloten voor bezoekers i.v.m. een privé bijeenkomst.

 

Het Kunstcafé is op donderdagmiddag 12-01, u kunt zich hier nu al voor aanmelden via: info@oudraadhuis.nl

 

Graag tot weerziens in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis, Heuvelplein 8, Beek en Donk

www.oudraadhuis.nl en  https://www.facebook.com/kunstpodiumtouderaadhuis/

Categorie