KUNSTPODIUM 't Oude Raadhuis

Expositieruimte voor beeldende kunst en podium voor muzikaal talent.

KUNSTPODIUM  't Oude Raadhuis
Home Events Kunstpodium Expositie “Natuur goed” in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Expositie “Natuur goed” in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Expositie “Natuur goed” in KunstPodium ’t Oude Raadhuis

Ann Blommaart, Geert Maas en Jan Moonen tonen Edelsmid kunst, Fotografische bloemarrangementen en Keramiek

Natuur is een eindeloze inspiratiebron. In ieder geval voor edelsmid Ann Blommaat, artistieke duizendpoot Geert Maas en keramist Jan Moonen. Hun werk is van 3 tot en met 25 september te bewonderen in KunstPodium ’t Oude Raadhuis in Beek en Donk.

 

Natuur goed

Hoe veelzijdig natuur kan inspireren in het vervaardigen van kunst, bewijzen deze drie kunstenaars. Waar Ann Blommaart de natuur verwerkt in gouden en zilveren sieraden, koos Jan Moonen ervoor zijn inspiratie vorm te geven in keramiek. Geert Maas wordt vrolijk van ontwerpen met bloemen en planten en laat zijn fantasie de vrije loop gaan in het schilderen en het maken van sprookjesachtige fotografische bloemarrangementen.

Ann Blommaart heeft na een cursus Edelsmeden in Doetinchem, de Vakschool in Schoonhoven gevolgd. Veelal werkt ze in opdracht om ‘oud’ familiegoud- of zilver om te smeden tot een sieraad dat weer met plezier gedragen kan worden. Daarbij komt het hele traject van ontwerpen tot en met het vervaardigen van het sieraad in al haar facetten aan bod. Ze laat zich inspireren door de natuur en verwerkt soms edelstenen in haar sieraden.

Geert Maas is opgeleid als bloemsierkunstenaar en grafisch ontwerper. Hij werkt over de hele wereld aan opdrachten met bloemen en planten. Natuur is zijn onuitputtelijke inspiratiebron om mee te creëren, bewonderen en vooral te verwonderen. Door weg te dromen zonder grenzen, creatief en fantasierijk tegelijk, op zoek te gaan naar verrassing en verwondering ontstaan unieke schilderijen die tot de verbeelding spreken.

Jan  Moonen maakte midden jaren ’80 kennis met keramiek. Geboeid door het materiaal en de mogelijkheden volgde hij diverse cursussen en workshops. Naast figuratieve vormen spraken hem strakke vormen aan, die door hun afwerking en toepassing van speciale stooktechnieken altijd weer verrassende resultaten opleverde. Onlangs is Jan na ziekte overleden, maar heeft tot het laatst toe gewerkt aan deze expositie.

Openingstijden

De expositie is geopend in de periode van 3 t/m 25 september 2022 op zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur in KunstPodium ’t Oude Raadhuis, Heuvelplein 8 in Beek en Donk. Zie www.oudraadhuis.nl of facebook: www.facebook.com/Oud.Raadhuis.Laarbeek

Categorie