KUNSTPODIUM 't Oude Raadhuis

Expositieruimte voor beeldende kunst en podium voor muzikaal talent.

KUNSTPODIUM  't Oude Raadhuis
Home Events Kunstpodium Expositie “Kruisbestuiving” druktechnieken in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Expositie “Kruisbestuiving” druktechnieken in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

De expositie ‘Kruisbestuiving’ is niet alleen een wisselwerking tussen drie talentvolle kunstenaars, maar ook een fusie van verschillende inspiratiebronnen en kunsttechnieken. Het resultaat is een verrassende expositie, die u zeker niet mag missen. De vrije grafiek/druktechnieken van Marjo van Wouw, Anita van Hout en José Luijten zijn te bekijken in Kunstpodium het Oude Raadhuis in Beek en Donk van zaterdag 4 februari t/m zondag 26 februari 2023.

De kunstenaars

Voor Marjo van Wouw is vergankelijkheid een inspiratiebron. Vooral het verstrijken van de tijd, van het jonge kind en de dood. Het leven en de herinnering worden gevierd. Met fantasie en kleur wordt dit weergegeven in litho’s en lino’s. Soms gedrukt op textiel, om daar weer op voort te borduren.

Anita van Hout raakt geïnspireerd door de natuur en sprookjes. Deze verweeft ze vaak tot één beeld. Organische vormen, structuren en kleuren trekken haar aandacht. Zij combineert haar lithografische werk vaak met andere technieken als chine collé en materiaaldruk. De opbouw is in meerdere lagen en haar werk is nooit helemaal vooraf bedacht, maar ontstaat tijdens het werkproces. Voor haar is de reis naar het eindresultaat net zo belangrijk als het resultaat zelf.

José Luijten laat zich verrassen door zichzelf: verbazing, geraakt zijn, vormen. Dit nodigt uit tot onderzoeken, uitproberen, met verschillende materialen vaart en beweging creëren. Volgens José ontstaat er een soort verbinding door iets binnen in haar met iets buiten haar en omgekeerd. Het gebeurt gewoon. Een werk eigenlijk nooit echt af. Het einde van een werk is een nieuw begin voor een vervolg, aldus José.

Ontmoeting en samenwerking

De dames hebben elkaar ontmoet op de Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten te Arendonk tijdens de opleiding tekenkunst. Na de afronding zijn ze alle drie doorgegaan naar de opleiding vrije grafiek, waar de nadruk lag op Lithografie (steendruk). Ook deze hebben ze met succes afgerond. Marjo en José volgen momenteel nog de opleiding mixed media, ook in Arendonk. Anita heeft zich helemaal toegelegd op de Lithografie en werkt momenteel elke donderdag als vrijwilliger in het atelier van het steendrukmuseum in Valkenswaard. Elke drie weken zien ze elkaar in Marjo’s atelier, waar zij elkaars werk bespreken en elkaar inspireren.

Open: van 4 t/m 26 februari 2023 op zaterdag en zondag van 14.00- 17.00 uur.

Ook geopend tijdens de openingstijden van cadeauwinkel Knus bij Marie woensdag t/m vrijdag.

https://www.facebook.com/kunstpodiumtouderaadhuis/

Categorie