KUNSTPODIUM 't Oude Raadhuis

Expositieruimte voor beeldende kunst en podium voor muzikaal talent.

Home Events Kunstpodium Expositie Jo & Josie Unieke schilderijen uit beider handen

Expositie Jo & Josie Unieke schilderijen uit beider handen

De wereld door de ogen van Jo en Josie. De magische combinatie van dit stel van uniek talent en ervaren vakmanschap. Elk werk is doorwrochten van een spirituele kracht, een ziel. “Zonder ziel verliest een kunstwerk al snel zijn emotionele waarde en zeggingskracht.”

Voor het eerst in de expositieruimte ’t Oude Raadhuis. Zij de geschoolde. Hij de oerkracht, de geboren schilder. Ze leven samen, ze werken samen.

“Zoiets heb ik nog nooit gezien”: unieke schilderijen in het Oude Raadhuis.

Kleurenweelde, emotie, uniek abstract werk en ervaren vakmanschap. De wereld door de ogen van Jo & Josie. Laat u betoveren door de magische combinatie van dit stel. Exposities van Bergen op Zoom tot Dresden en van Parijs tot Stockholm. En nu, voor het eerst, in ’t Oude Raadhuis Beek en Donk!

Jo Debije: de oerkracht, het puur, de ziel. Meer dan dertig jaar onderzoeken, schilderen en vooral doen. Schilderen is als ademen. De scheppingskracht. Hij móet schilderen, hij kan niet zonder. Josie Arnoys: acht jaar docent aan de HKU en vele jaren vormgever voor tv. Perfectionist, vorm en kwaliteit. Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (1992) en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (1995). Roer hun kwaliteiten door elkaar en er ontstaat een verfding. Een eigen weg, een eigen stijl.

Die eigen stijl kenmerkt zich vooral door hun kleurgebruik en de gelaagdheid van de schilderijen. De natuur, en in het bijzonder de Oosterschelde, is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Maar ook de isolatie in corona-tijd zorgde voor intrigerende werken. “We zijn blij dat we weer mogen exposeren. Veel van onze exposities werden afgelast en in het buitenland is nu helemaal niets mogelijk. Verschrikkelijk, want we leven van onze kunst en krijgen geen steun of subsidies. Gelukkig was de belangstelling vorig jaar in die twee maanden dat we wél mochten exposeren enorm. Soms is het gewoon wachten tot het tij keert.”

De meeste schilderijen die het paar – ‘ja, we doen alles samen” – mee brengt, zijn spiksplinternieuw en voor het eerst te zien in Beek en Donk. “Vaak horen we dat mensen wat drempelvrees hebben. Wij zijn blij met alle bezoek. De kopers, de huurders maar ook met de kijkers. U bent van harte welkom”

De expositie “Het getij vloeit voort” is te zien van 29 mei tot en met 20 juni, op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur. t Oude Raadhuis, Heuvelplein 8, 5741 JK Beek en Donk.

Meer Jo & Josie ziet u op www.verfding.nl

Categorie