KUNSTPODIUM 't Oude Raadhuis

Expositieruimte voor beeldende kunst en podium voor muzikaal talent.

KUNSTPODIUM  't Oude Raadhuis
Home Events Kunstpodium Expositie Gerard Hendriks en Rein van Uden – Aquarel

Expositie Gerard Hendriks en Rein van Uden – Aquarel

Expositie Aquarellen Gerard Hendriks en Rein van Uden in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Zowel Gerard Hendriks als Rein van Uden beheersen de schildertechniek aquarelleren tot in de puntjes. Deze getalenteerde heren laten zien dat dezelfde techniek enorm verschillende sfeer kan oproepen. Tijdens de expositie van 1 t/m 23 oktober in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis in Beek en Donk kunt u dat met eigen ogen zien.

Aquarel

Beide kunstenaars komen uit de regio. Rein van Uden woont in Schijndel en Gerard Hendriks in Beek en Donk. Waar Van Uden een gedegen opleiding heeft gevolgd, noemt Hendriks zichzelf een autodidact. De heren doen echter qua talent niet voor elkaar onder. Beiden hebben hun passie gevonden in de schildertechniek aquarelleren. Een transparante vorm van schilderen, die weinig ruimte laat voor fouten. Het ineen vloeien van kleuren kan volgens Van Uden leiden tot cadeautjes en tot frustratie. Hendriks omschrijft de techniek als een het meest veelzijdige, meest directe en meest verrassende en daarmee bevredigendste creatieve medium waarmee hij ooit heeft gewerkt.

Onderwerpen

De onderwerpen die zij vastleggen zijn uiteenlopend. Beiden laten zich inspireren door dieren, stillevens, landschappen en straattaferelen. Van Uden heeft daarnaast een serie gemaakt die geïnspireerd is op zijn voetreis naar Santiago de Compostela in Spanje. Door het tekenen geeft hij aan meer te genieten van de natuur, van kleine dingen waaraan anderen voorbij lopen. Hendriks weet als geen ander maritieme schilderijen te vervaardigen waarbij zijn boten levensecht zijn en het water van het papier spat. Zijn voorliefde zijn echter dieren. Zijn werken van vogels genieten internationale faam. Door gebruik van energieke kleuren, knallen zijn stillevens van het papier en zijn daardoor allesbehalve stil te noemen.

Kunstcafe

Op donderdagmiddag 13-10 14:00-15:30 is Gerard aanwezig bij het Kunstcafe om uitleg te geven over zijn manier van aquarelleren.

U kunt zich hiervoor aanmelden via e-mail: info@oudraadhuis.nl of Tel: 0492 380 263.

Openingstijden

U bent van harte welkom op zaterdag of zondag van 1400 tot 17:00 uur de heren zijn die dagen aanwezig, ook open tijdens de openingsuren van Knus bij Marie woensdag t/m vrijdag, in de periode van 1 t/m 23 oktober 2022 bij KunstPodium ’t Oude Raadhuis. De entree is gratis.

www.oudraadhuis.nl of facebook: www.facebook.com/Oud.Raadhuis.Laarbeek

www.rein-van-uden.nl

www.gerardhendriks.net

Categorie