KUNSTPODIUM 't Oude Raadhuis

Expositieruimte voor beeldende kunst en podium voor muzikaal talent.

KUNSTPODIUM  't Oude Raadhuis
Home Events Kunstpodium Expositie Gerard Hendriks en Rein van Uden – Aquarel

Expositie Gerard Hendriks en Rein van Uden – Aquarel

Befaamde aquarellisten in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Rein van Uden (Schijndel);  Zijn eerste tekenlessen volgde hij via een schriftelijke cursus van de Famous Artists Schools, een cursus die was opgezet door bekende Amerikaanse kunstenaars en illustrators.

Hij volgde lessen aan het creatief centrum in Schijndel en een opleiding aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. Hij studeerde af in de richting Grafische technieken en autonome schilderkunst.

Na een studie Pedagogische en didactische bijscholing aan de Kunstacademie in Den Bosch gaf hij 12 jaar tekenles aan het creatief centrum HertogJan in Schijndel.

Schilderen blijft de lust in zijn leven; “door het tekenen ga je meer genieten van de natuur, en van kleine dingen waaraan anderen voorbij lopen”. “Schilderen in aquarel is mijn passie! Deze techniek geeft mij ontzettend veel mogelijkheden om me te kunnen uiten. Bijna dagelijks zit ik in mijn atelier om te schilderen.
Ik word steeds weer verrast door de mogelijkheden van dit transparante medium.

Ik laat me betoveren door het spel van in elkaar vloeiende kleuren. De cadeautjes die je krijgt, maar soms ook de frustratie als het mislukt. Deze eerlijke en doorzichtige techniek bevalt mij het meest!”

Hij toont kleurrijke aquarellen met landschappen, stillevens, bloemen en mensen.

www.rein-van-uden.nl

 

Gerard Hendriks (Beek en Donk); Autodidact. Hij exposeert wereldwijd, geeft workshops in binnen en buitenland, ontwikkelde een educatieve DVD “dieren in aquarel” en regelmatig verschijnen zijn artikelen in boeken en tijdschriften. Zijn werken bevinden zich in particuliere en museale collecties waaronder het Aquarel Museum in Fabiano Italië.

Passie, snelheid en energie dat stralen de aquarellen van Gerard Hendriks uit, kleurig en schijnbaar moeiteloos met een vlotte toets op papier gezet.

Gerard heeft een voorliefde voor dieren, zijn werken van vogels genieten internationale faam. Zijn stillevens zijn alles behalve stil en knetteren van het papier af. Kijk naar zijn boten in ruig weer, dan hoor je het piepen en kraken. Dat is zijn kenmerk, het leeft!

Als u hem vraagt: waarom aquarel? Dan is zijn antwoord; “met andere technieken kun je als kunstenaar honderden fouten maken of overschilderen tot het goed is, maar als aquarellist moet je vanaf het begin weten wat je doet. De transparante aquarel is het meest veelzijdige, meest directe en het meest verassende en daarmee bevredigendste creatieve medium waarmee ik ooit heb gewerkt.

www.gerardhendriks.net

Open 1 t/m 23-10-2022 in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Categorie