KUNSTPODIUM 't Oude Raadhuis

Expositieruimte voor beeldende kunst en podium voor muzikaal talent.

Home Events Kunstpodium Druktechnieken; expositie van Marlies van Zeben, Mien Paridaans en Ine van de Ven in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Druktechnieken; expositie van Marlies van Zeben, Mien Paridaans en Ine van de Ven in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Getoond worden diverse grafische technieken, schilderingen, collages en tekeningen.

 

Na 20 jaar komen Marlies van Zeben en Mien Paridaans weer terug in “t Oude Raadhuis”.

Dit keer in gezelschap van Ine van de Ven. Haar atelier in Helmond is een werk- en ontmoetingsruimte geworden waar ze samen experimenteren met diverse druktechnieken.

 

In hun ateliers (resp. Helmond, Boxmeer en Eersel) werken ze aan eigen thema’s in diverse technieken. De resultaten hiervan zijn te zien in deze tentoonstelling.

Verhalend werk in hoogdruk van Ine, gelaagde, bewegelijke collages en verstilde monotypes van Marlies. kleurrijke composities in verf en zwart-wit linodrukken van Mien.

 

Marlies van Zeben, Holthees; Water- en landschappen.

Marlies van Zeben is door haar verschillende woonplaatsen vertrouwd met het water van de IJssel, de Rijn, het IJsselmeer, de Noordzee en de Maas. Toen zij dan ook de gelegenheid kreeg om als “Artist in Residence” in Millingen aan de Rijn te verblijven viel alles op z’n plaats. Het water kreeg een dominante rol in haar schilderingen, collages en monotypes.

Mien Paridaans, Eersel

Mien Paridaans is, na de grotere ruimtelijke werken die zij destijds maakte, nu vooral actief in haar atelier met grafisch werk.

Zowel het stilleven als het portret benadert zij expressief en direct in linodruk.
In haar schilderijen leidt dit tot kleurrijke composities.

Ine van de Ven, Helmond

Verhalend landschap.

Haar werken, uitgevoerd in hoogdruk op papier, gaan vooral over landschap, gevoelsreizen.
Weerspiegeling van emoties en stemmingen. Soms heel figuratief, dan weer abstract weergegeven.

 

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 2 maart om 16.00 uur.

 

Het KunstCafé in gesprek met de exposanten is op donderdagmiddag 7 maart 14:00-15:30 uur. U kunt zich hiervoor nu al opgeven via e-mail: info@oudraadhuis.nl onder vermelding van datum en aantal deelnemers.

 

De expositie is tot en met 24 maart in de weekenden te zien van 14.00 tot 17.00 uur. Kunstpodium ’t Oude Raadhuis, Heuvelplein 8, Beek en Donk.

Categorie