Expositie van Ans Swinkels met Aquarellen, acryl en beeldjes in speksteen.

Van zaterdag 06 oktober 2007 tot zondag 28 oktober 2007

De Beek en Donkse aquarelliste Ans Swinkels exposeert in de maand oktober in 't Oude raadhuis te Beek en Donk. Ans Swinkels is geboren in Gernert en getogen in Beek en Donk. Vanaf 1980 heef! zij verschillende reizen gemaakt en tussen 1988 en 1996 heef! zij in het Zuid-Amerikaanse Ecuador gewoond. Daar is zij begonnen met het aquarelleren, nadatzij vele jaren pentekeningen in dagboeken voor haar kinderen had gemaakt. Na haar terugkeer uit Ecuador is zij in Oegstgeest gaan wonen. Daar werkt zij nu als aquarelliste en geeft zij aquarelleerlessen aan de volksuniversiteit.
Ans heeft al vele exposities gehad in zowel Ecuador, Belgie, alsook op verschillende plekken in Nederland. Speciaal voor haar blijven toch de exposities in dit Oude Raadhuis" in haar geboortedorp in Beek en Donk.
Het is een veelzijdige en kleurrijke expositie met vele portretten van de oorspronkelijke bewoners uit het centrale hoogland van Ecuador. Kenmerkend aan deze aquarellen blijft de waardigheid waarmee Ans deze mensen afbeeldt. Naast de portretten van vrouwen, mannen en kinderen is er in haar aquarelleren meer aandacht voor de achtergrond en voor completere dagelijkse taferelen, zoals je die bijvoorbeeld op lokaIe markten in Zuid Amerikaanse bergdorpen tegenkomt.
De stillevens van deuren, bloemen en stoelen die zij de bezoeker van de expositie laat zien getuigen van een geweldig oog voor detail, kleur en gevoel voor compositie.
Nieuw en eigenlijk ook voor de eerste maal tentoongesteld zijn de aquarellen van Nederlandse landschappen en enkele beelden van speksteen.
AI deze verschillende thema's voldoen aan de stijl die Ans Swinkels bekend heeft gemaakt, namelijk haar realisme, kleurgebruik en natuurgetrouwheid.
"Echo van Ecuador": expositie in 't Oude Raadhuis Heuvelplein 8, Beek en Donk (entree gratis. Open: elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 17. 00 uur 6 t/m 28 oklober 2007.
Ans heef! een kunstwerkje beschikbaar gesteld voor de verloting (1,50 euro per lot) en steunt daarmee het onderhoud van het prachtige pand waar zij u deze maand graag ontmoet.

Openingstijden:
Zaterdag en Zondag van van 14:00 tot 17:00

©  2016  't Oude Raadhuis